'PATİ' FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİNE EMEKÇİNİN MAAŞINI VER...UTKU GÜMRÜKÇÜ KLASİĞİ..

'PATİ' FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİNE EMEKÇİNİN MAAŞINI VER...UTKU GÜMRÜKÇÜ KLASİĞİ..

Çiğli Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaş isyanı

A+A-

İzmir Çiğli Belediyesinde Genel İş 5 No’lu Şubesine üye işçiler ücretlerinin geç yatırılması üzerine belediye binası önünde eylem yaptı.

Neredeyse her ay ücretlerinde gecikme olduğunu söyleyen işçiler, bankalara olan kredi borcu yüzünden sürekli faiz ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Sözleşmelerinde yer alan, “ücretlerin zamanında yatmaması durumunda işveren gecikme faizi öder” maddesini hatırlatan işçiler mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Belediye yetkilileri tarafından sendikaya yapılan açıklamaya ilişkin işçilere bilgi veren Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, yetkililerin kendilerine belediyenin maddi anlamda zorluk yaşadığını bu sebeple gecikme olduğunu ve maaşların gün içinde yatacağını söylediklerini belirtti. İşyeri Baş Temsilcisi Ali Bingöl ise işçilere maaşların yatması için mesai sonuna kadar süre tanıdıklarını aksi halde yarın öğlene kadar tüm işçilerin iş bırakacağını söyledi.

Maaşların sürekli olarak geç yattığını hatırlatan Bingöl “Bundan sonra maaşlar bir gün bile geç yatarsa işçiler burada olacaktır” dedi.

Belediyenin maddi zorluk sebebiyle işçinin maaşını ödememesini kabul etmediklerini belirten Bingöl, “Bundan sonra aday olacak belediye başkanlarını bunu düşünerek aday olsun, öncelikle işçinin maaşını ödeyemeyecek kişi aday olmasın” dedi.

Yapılan açıklama sonrası işçiler tekrar işbaşı yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.