REUTERS: 'TÜRKİYE BUGÜN S-400 FÜZELERİNİ TEST EDECEK'

REUTERS: 'TÜRKİYE BUGÜN S-400 FÜZELERİNİ TEST EDECEK'

Reuters iddia etti tüm haber kanalları flaş haber olarak duyurdu..

A+A-

Reuters Haber Ajansı, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerini bugün test edeceğini öne sürdü. Haberde Türkiye’nin bu amaçla Karadeniz üzerinde hava sahasına yönelik NOTAM, denizcilere yönelik de NAVTEX yayımladığına dikkat çekildi.

Reuters Haber Ajansı, yapılacak testlerin Türkiye'yle Amerika arasında S-400 konusundaki gerginliğin daha da artmasına neden olabileceğini belirtti.

Türkiye bu hafta başında, 16-17 Ekim tarihlerinde Karadeniz üzerinde, Sinop yakınlarında füze atışları yapılacağına dair bir NOTAM yayımlamıştı. Havacılara yönelik duyuru anlamına gelen NOTAM’da, bölgedeki uçakların 6 saat süreyle yapılacak füze atışlarından haberdar olması ve uçakların 61 bin metreye kadar olan irtifalardan uzak durmaları istenmişti.

Benzer şekilde denizcilere yönelik olarak yayımlanan 16-17 Ekim tarihlerini içeren NAVTEX’te, bölgede atış talimlerinin yapılacağı ifade edilmişti. Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemlerini Rusya’dan satın alması ABD’nin tepkisine neden olmuştu. Bu sebeple F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılan Türkiye’ye yönelik ABD senatosu yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.