SAĞLI SOLLU VERGİ KISKACI..ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA: 'HAPSE GİRERSİNİZ, HACİZ YAPARIZ'..

SAĞLI SOLLU VERGİ KISKACI..ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA: 'HAPSE GİRERSİNİZ, HACİZ YAPARIZ'..

Çiğli Belediyesi salgın nedeniyle zor günler geçiren vatandaşa hapisli ödeme emri gönderdi...

A+A-

Koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden, rahatsızlanan kısacası zor günler geçiren vatandaşlar vergi borçları nedeniyle çıldırma noktasına geldi. Evden, arabaya, içtikleri sütten yedikleri tavuğa vs. vergi ödeyen vatandaşların sırtına şimdi de belediyeler binmeye hazırlanıyor. Son vergi tebliği ise 'Vatandaş virüs salgını nedeniyle mağdur' söylemleri yapan CHP'li Çiğli Belediyesi'nden geldi. Çiğli Belediyesi Kurban Bayramı öncesi gönderdiği yazıda, birikmiş emlak vergisi borçlarının ödenmesini aksi halde haciz ve hapis yatacaklarını bildirdi. İkram Selçuk imzalı tebliğde emlak vergisi ödenecek Çiğli Belediyesine ait çeşitli bankaların hesap numaraları gönderilirken,adeta tehdit dolu ifadelere yer verildi. 'Ödeme emri' başlığı altında gönderilen tebliğde şu cümlelere yer verildi. Ödeme emrinin kaç kişiye gönderildiği merak konusu oldu.

HAPSE GİRERSİNİZ

- Borcunuzun menkul ve gayrımenkul mallarınızla her türlü alacak ve haklarınız haczedilerek paraya çevrilmek suretiyle tahsil edilecektir. 

- Mal bildiriminde bulununcaya kadar 3 ayı geçmemek üzere hapis ile tazyik olunacağınız

- Mal bildirimi gerçeğe aykırı suretle yaptığınız veya yaşayış tarzınız mal bildiriminize uymadığı takdirde 3 aydan 1 yıla kadar hapis ile cezalandıracağınız.

-Eğer yargı yoluna gidip davayı kaybederseniz yüzde 10 gecikme faizi alınacağı

Haczi kabil malınız olmadığı yolunda bildirimde bulunmanız halinde bu bildirimle birlikte veya bildirim tarihinden 15 gün içinde en son kanuni ikametgah ve iş adresinizi kamu idarelerini ve bu dairelerdeki hesap ve kayıt numaralarını bildirmediğiniz ve nüfus suretini vermediğiniz takdirde 50 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağınız tebliğ olunur'

KAÇAK EVLERE CEZA YAZIYOR MUSUN SAYIN BAŞKAN

Posta yoluyla ödeme emrini alan Çiğlili vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırırken, Çiğli Belediyesi'nin önce kaçak yapılara ceza kesmesi gerektiğini belirttiler. Bayram üzeri yapılan tebliğin çok üzücü olduğunu belirten vatandaşlar 'Çoğumuz işçi, emekli insanlarız. Zaten tek evimiz var. Ona da gecikme faiziyle birlikte binlerce ceza kesilerek parasını itiyorlar. Hapis ve haciz ile korkutuyorlar. Bu nasıl insanlık. CHP'li vekillerimiz, CHP il yönetimimiz Çiğli Belediyesi yetkilileri ile görüşmeli Devletin de vergi alacağı insanların durumlarını inceleyip ona göre vergi talep etmesi gerekir' dediler. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.