SAĞLIK BAKANI KOCA İZMİR'DE....İZMİR İÇİN KORKUTAN UYARI

SAĞLIK BAKANI KOCA İZMİR'DE....İZMİR İÇİN KORKUTAN UYARI

Sağlık Bakanı'ndan İzmir değerlendirmeleri...

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir programı kapsamında temaslarına başladı. Koca, İzmir'in virüsle mücadelede kritik öneme sahip olduğunu belirtip, son durumla ilgili kritik açıklamalar yaptı. koronavirüs salgınında yeniden bir şiddetlenme olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Koca, İzmir'de vaka sayısının bir ay öncesine göre yüzde 42 oranında arttığını söyledi.

Yapımı devam eden sağlık tesislerini de gezen Sağlık Bakanı Koca pandemi ve İzmir ile ilgili tespitlerini şöyle sıraladı:

İzmir'de bir hareketlenme oldu. İzmir'de bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışın kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde 10'lara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bir hafta on gün sonra daha stabil döneme, daha sonra da düşüşe geçmesini bekliyoruz Zatürre oranı yüzde 8.2'den 4 oranına kadar düştü. Hastane yatışlarında da bu anlamda stabil bir döneme girdiğimizi söylemek istiyorum. Hedefimiz hastane yükünü her geçen gün azaltmak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.