SEFERİHİSAR'DA ARAZİ SATIŞI ...BELEDİYE :'SATIYORUZ AMA ORALARI KIRAÇ TOPRAKLAR'

SEFERİHİSAR'DA ARAZİ SATIŞI ...BELEDİYE :'SATIYORUZ AMA ORALARI KIRAÇ TOPRAKLAR'

Belediyeden yazılı açıklama

A+A-

Seferihisar Belediyesi'nin her yıl olduğu gibi bu yılda belediyeye ait arsaları satışa çıkarması ilçede siyasi tartışmalara sahne oluyor. Seferihisar Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın arsa satışı ile ilgili sert bir açıklama yapmasının ardından bugün de Seferihisar Belediyesi açıklama yaptı. Belediyenin basın bürosu tarafından yapılan haberde başkanın imzası kullanılmadı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

' 30 Aralık 2020 tarihinde ihalesi gerçekleşecek 15.127 m2 turizm tesis alanı imarlı arsaların satışıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın açıklaması sonrası kamuoyunu bilgilendirme gereği doğdu. 

Söz konusu parseller kıraç ve taşlık bir toprak yapısına sahip olup, sadece turizm tesis alanı yapılabilecek niteliktedir. Günümüz şartlarında belediyemizin turistik tesis yapıp işletme imkânı olamayacağı için, belediye meclisimizce özel sektörün bu alanı değerlendirmesinin Seferihisar’ın yararına olacağı kararlaştırılmıştır. Buraya yapılacak tesis, Seferihisar’daki istihdamı arttıracak, ekmeğimizi büyütecektir.

Belediyemize ait bu parsellerin satışından gelecek parayla vergi yapılandırmasına başvurup tamamını vergi dairesine yatıracağız. Böylelikle yapılandırmadan da 11 Milyon TL gibi bir fayda sağlayacağız.

Biz İstanbul Silivri’deki gibi semirtilen yandaş müteahhitlere yüzlerce dönüm bedava arazi vermiyoruz. Üstünde değer olan, stratejik fabrikaları satmıyoruz! Biz AKPli belediyeler gibi vergi borçlarımızı cami arsası takas ederek kapatmıyoruz. SPK onaylı değerleme kuruluşlarının belirlemiş olduğu rakamlarla, şeffaf bir şekilde ihaleye çıkıp hem yatırımcının önünü açıyor hem de belediyemize kaynak yaratıyoruz'. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.