ŞEYTAN SOFRASI YENİDEN YEŞİLLENDİRİLİYOR..TOHUMLAR ATILDI

ŞEYTAN SOFRASI YENİDEN YEŞİLLENDİRİLİYOR..TOHUMLAR ATILDI

AYVALIK’TA YANAN ALANA  TOHUM SAÇILDI FİDAN DİKİLDİ

A+A-

Ayvalık’ta Badavut ve Şeytan Sofrası bölgesinde Eylül ayında çıkan orman yangınında kül olan alana tohum saçımı ve fidan dikimi yapıldı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Ayvalık Kaymakamlığı’nın ortak girişimleriyle tohumlar toprakla buluştu. Bölgenin doğal ağaç ve endemik bitki tohumları yanan alana saçıldı ve fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinlik, Tabiat Parkı’nın doğal yapısını bozmadan, endemik bitki örtüsüne en yakın tohumlanmayı sağlamak amacıyla yapıldı.

Endemik yaşama zarar vermemek amacıyla titiz bir şekilde gerçekleştirilen etkinliğe; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Özge Toygar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a vekaleten Birol Şahin, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. 

Etkinlikte, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’ndaki binlerce ağaç ve yeşil dokunun yok olmasının, doğal ortamdaki canlıların yaşamlarını yitirmesinin acısının unutulmayacağı dile getirildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.