SEZEN SON YOLCULUĞUNA ÜNİVERSİTESİNDEN UĞURLANDI

SEZEN SON YOLCULUĞUNA ÜNİVERSİTESİNDEN UĞURLANDI

Ege Üniversitesi (EÜ) kampüsünde yaşanan elim bir trafik kaza sonucu hayatını kaybeden Ziraat Fakültesi mezunu Sezen Zambak için cenaze töreni düzenlendi.

A+A-

EÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Fevzi Önder Konferans Salonu’nda düzenlenen törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, akademik ve idari personel, Sezen Zambak’ın annesi Kevser Zambak, babası Metin Zambak, kardeşi Damla Zambak, ailesi ile sevenleri ve arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Rektör Budak, “Yaşadığımız bu acıyı bir sözle, bir kelimeye tarif edemeyiz. Dün yaşadığımız elim trafik kazası sonucu canımızı, evladımızı, Sezen’imizi kaybettik. Ege Üniversitesi ailesi olarak, büyük bir şok ve sarsıntı içerisindeyiz. Her şeyden önce bir baba olarak Sezen’in babası Metin Bey’in, annesi Kevser Hanım’ın, kız kardeşi Damla’nın acısını yürekten hissediyoruz. Sezen, üniversitemizin, fakültemizin en başarılı öğrencilerinden biriydi. Gururumuzdu. Acımız çok büyük ve bir yürek sızısı gibi hayat boyu bizim yüreğimizde kalacak. Biz, Sezen’i sadece yüreğimizde taşımakla kalmayacağız, ismini üniversitemizde yaşatacağız. Kederli ailesine sabırlar diliyorum. Üniversitemizin, camiamızın başı sağ olsun. Sezenimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, “Sözün bittiği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı, gerçekten zor bir his. Sezen’i ben de 2. sınıfta tanımıştım. Çok başarılı, geleceği parlak bir öğrenciydi. Bölüm 1.’si olarak mezun olup, bu başarısını bizlere kanıtladı. Bizi hiç yanıltmadı. Biz onu çok sevdik, o okulunu çok sevdi ama yüce yaradan O’nu bizden daha çok seviyormuş ki erkenden aramızdan aldı. Kederli ailesine sabır diliyorum. Tarım camiamıza, fakültemize ve öğrenci arkadaşlarımıza, hepimize sabır versin. Güler yüzlü, çimen gözlü güzel kızım, melekler yoldaşın olsun, ruhun şad olsun” diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Raşit Uysal ise duygularını, “Sezen, çok başarılı bir öğrenciydi. Öğrencilik yılları boyunca çok çalıştı. Yurt dışında eğitim ve yüksek lisans planlıyordu ancak elim bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı. Sezenimiz sonsuzluğa uğurlandı. Kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun” diyerek ifade etti.

Ziraat Fakültesi’nde Sezen Zambak anısına taziye defteri açıldı. Bir hafta boyunca açık kalacak defterde Sezen’in sevenleri ve arkadaşları onunla ilgili anılarını ve duygularını paylaşacak. Sezen Zambak, Çiğli İlçesi’ndeki Yakakent Camii’nde ikindide düzenlenecek cenaze töreninin ardından Çiğli Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

--

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.