TORBALI GAZ KOKUYOR...DEF OLUP GİTSİN

TORBALI GAZ KOKUYOR...DEF OLUP GİTSİN

Def olup gitsin

A+A-

Torbalı’da yaşanan koku rezaleti ile ilgili olarak İZMİRGAZ ve Torbalı Belediyesi’nden sonra Ticaret Odası’ndan da açıklama geldi. TTO Başkanı Olgun “İlçede çevreye bu şekilde zarar verecek bir fabrika olduğunu zannetmiyorum. Eğer varsa da Torbalı’dan def olsun, gitsin” dedi.

Torbalı’da önceki gece itibariyle ilçenin tamamında yoğun gaz kokusu hissedilmişti. Paniğe yol açan ve yoğun kokuyu doğal gaz sanan vatandaşlar, yetkili firmayı arayarak bilgi almaya çalıştı. Konu ile olarak İZMİRGAZ ve Torbalı Belediyesi’nden sonra Ticaret Odası’ndan da açıklama geldi . Kokunun sanayi kuruluşlarından kaynaklandığını yönünde çeşitli spekülasyonların olduğunu fakat netleşen bir durum olmadığını kayd eden Olgun, “Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Torbalı Kaymakamlığı ve Torbalı Belediyesi gerekli incelemeyi yapmaktadır. Kısa sürede inşallah olay çözülür ve kimse zan altında kalmaz.” şeklinde konutu.

KİMSE HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAYAMAZ

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Torbalı’da büyük bir koku rezaleti yaşandı. Bu kokunun kaynağı henüz bilinmiyor, yetkililer araştırıyor. Oda olarak bu konuda herhangi bir yetkimiz ve denetim hakkımız bulunmuyor. İlçede bu anlamda çevreye zarar verecek, insanımızı rahatsız edecek bir tesis olduğunu zannetmiyorum. Eğer varsa o firma Torbalı’dan def olsun gitsin. Hiç kimsenin halk sağlığı ile oymaya hakkı yoktur. Ayrıca üretim yapan yüzlerce örnek firmamızı kimse zan altında bırakmasın. Tek bir firmanın tüm ilçeye yayılacak bir atık salması teknik olarak zor görünüyor. İnşallah olay kısa sürede çözülür ve kimse zan altına kalmaz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.