TUNÇ SOYER SODEMSEN VE SODEM'İN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

TUNÇ SOYER SODEMSEN VE SODEM'İN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

SODEMSEN ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer oldu

A+A-

 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kurucu üye olduğu Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası’nın (SODEMSEN) ilk genel kurulu İzmir’de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sendikanın Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, İzmir’deki altı ilçe belediye başkanı da yönetimde yer aldı. Tunç Soyer ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) de Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası (SODEMSEN) ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) genel kurulları, 21 Kasım 2019 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Tek liste ile seçime gidilen SODEMSEN genel kurul toplantısı sonucunda aynı zamanda sendikanın kurucu üyesi de olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Yönetim Kurulu'nda İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İzmir Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü ve İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da yer aldı.

SODEM’in yeni yönetimi de belli oldu

Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla 2011’de faaliyete geçen SODEM’in olağan genel kurulu da dün İzmir'de yapıldı. Yapılan seçimde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yeni seçilen yönetim kurulunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yer aldı.< /p>

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, SODEMSEN ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, SODEM genel kurulunda yaptığı konuşmada dünya kentleri arasındaki ilişkilerin, ekonomik büyüme ve refah üretecek biçimde, hızla dönüşüp gelişmekte olduğunu anlattı. Sosyal demokrat belediyelerin ve kentlerinin yurtdışında daha çok tanıtılması ve iş birliği fırsatlarından daha çok yararlanabilmesi gerektiğinin altını çizen Soyer, etkin yürütülen kent diplomasisi faaliyetlerinde SODEM’in büyük bir katkı sunduğunu, bu çabanın daha da büyütülerek genişletileceğini dile getirdi.

Editöre not:

Birinci olağan genel kurulunu gerçekleştiren SODEMSEN, üyeleri arasındaki uygulama beraberliğini gerçekleştirmek amacıyla kuruldu. İşverenler ile işçiler ve işçi sendikaları arasında çalışma barışı oluşmasını teşvik ve devamını temin etmek sendikanın önemli amaçlarından biri olarak göze çarpıyor. En temelde ise SODEMSEN, bir dayanışma ve ortak akıl üretme platformu olarak, üyeler arasında koordinasyon ve iletişimi güçlendirmek hedefiyle çalışmalarına başlamış bulunuyor.

2011 yılında kurulan SODEM, dış ilişkiler öncelikli olmak üzere; Sosyal Demokrat Belediyelerin iş birliği yapabileceği ortamı geliştirmeyi ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmayı hedefliyor. Sosyal Demokrat Belediyeler ile uluslararası kurumlar ve diğer ülkelerden kentler arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi diyaloğun tesis edilmesi, güçlendirilmesi doğrultusunda çalışıyor. SODEM toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlanmak, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak hedeflerini güdüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.