ÜNLÜ RESSAMDAN ANITKABİR TABLOLARI...

ÜNLÜ RESSAMDAN ANITKABİR TABLOLARI...

Anıtkabir tabloları büyük beğeni kazandı

A+A-

 

Ünlü Ressam Nihat Evren Derman'ın yaptığı yağlıboya Anıtkabir tabloları büyük  beğeni kazandı. Dünyaca tanınmış ressam Hüseyin Cahit Derman'ın da oğlu olan sanatçı, yağlı boya resim yapmanın bir sevda bir yaşam tarzı olduğunu bildirdi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'le, Cumhuriyet ilke ve devrimlerinin sıkı takipçisi olduğunu ifade eden Derman, son olarak Anıtkabir tablolarını yaptı.Nihat Evren Derman,Atatürk'ün öngörüleri ve cesareti dışında "entelektüel birikimiyle" de fark yarattığına değinerek şunları söyledi :

"O'nun değerli vecizeleri yaklaşık 100 yıldır yalnızca Türk toplumuna değil tüm dünyaya ışık tutmaktadır. Örneğin, 'Yurtta barış, cihanda barış” gibi! Sanatçılara ithafen söylediği 'Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız' vecizesi ile büyük bir sorumluluk üstlendiğimizi düşünüyorum. Ülkenin kurucusu olmasına rağmen, kendisinin bile sanatçılarla kıyaslanamayacağı mesajını vermiş ve büyük bir tevazu örneği göstermiştir. Atatürk’ün sırtımıza yüklediği bu ulvi sorumluluk duygusu içinde 25 yıldır sanat üretme gayretindeyim.

Sanatçı, "19 Mayıs’ın ruhuna uygun" son çalışması hakkında da şu bilgileri verdi;

"Atamıza olan sevgimizi ölümsüzleştirmek arzusuyla paletimi elime aldım. 'Sönmeyen Cumhuriyet Işığımız' adlı 30×40 cm. boyutlarındaki tuval üzeri yağlı boya tekniği ile resmettiğim triptik (üçleme) çalışmamda Anıtkabir’i farklı açılardan resmederek gelecek nesillere sanatsal bir belge bırakmak istedim. Eserlerimizi sonsuza dek yaşayacağına inanarak resmederiz ve bu bir anlamda ölümsüzlük duygusunu hissetmemizi sağlar. Resimlerimizin bizden sonraki emanetçileri de bilinçli koleksiyonerlerdir, sorumluluk duygusu ile geleceğe miras olan sanat eserlerini korur ve sahip çıkarlar. Millet olarak biz de Atatürk’ün eseri olan 'Cumhuriyet'in değerini biliyor ve 1923’ten beri tıpkı koleksiyonerler gibi sahip çıkıyor ve yaşatıyoruz, dünya durdukça var olacağına inanıyoruz."

NİHAT EVREN DERMAN KİMDİR?

1981 yılında İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına babası Ressam Hüseyin Cahit Derman ile başladı. Yüzde 100 başarı bursu ile kazandığı Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü'nden mezun oldu.

Her yıl ABD’de yayımlanan ve dünya çapında 200 sanatçının içinde bulunduğu “International Contemporary Masters Volume 5” kataloğunda yer aldı. ABD’de yayımlanan “International Dictionary of Artists” ve “Important World Artists Vol.1” adlı uluslararası katalogda yer aldı. Sanatçının eserleri Atletico Madrid Müzesi ve Chicago Polis Vakfı'nda yer almaktadır. Yurtiçinde, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA), Beşiktaş JK Müzesi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi’nde çalışmaları yer almaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.