YOK ARTIK...! SELÇUK BELEDİYESİ ŞİRİNCE'Yİ İMARA AÇTI..TAM 15 BİN METREKARE

YOK ARTIK...! SELÇUK BELEDİYESİ ŞİRİNCE'Yİ İMARA AÇTI..TAM 15 BİN METREKARE

Selçuk Belediyesi, koruma altında olduğu için yolları bile yapılamayan, hatta çivi çaktırılmayan Şirince’de, Nesin Vakfı’na ait 15 bin metrekarelik araziye imar izni verdi.

A+A-

Selçuk Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde çok konuşulacak bir karara imza attı. Koruma altında olduğu için 30 yıldır tek bir düzenlemenin yapılmadığı Şirince’de Nesin Vakfı’na 15 bin metrekarelik alanda yapılaşma izni verdi. AK Parti ve MHP’li üyelerin “red” oyu verdiği plan değişikliği CHP’li üyelerin oylarıyla onaylandı. AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Hakan Bayraklı, Fen ve Matematik eğitimi verileceği belirtilen alanla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan rapor alınmadığını söyledi. Bayraklı, “Bu resmen kişiye özel imar. Vatandaş 30 yıldır beklerken yapılan bu hamlenin hesabını veremeyiz” diye konuştu.

Nesin Vakfı’nın Şirince’deki arazilerini imara açtırma çabaları yıllar önce başladı. Köyde bir matematik kampı bulunan vakıf, geçtiğimiz yıllarda diğer arazilerinde de yapılaşmaya gidebilmek için Selçuk Belediyesi’ne ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne değişik zamanlarda başvurularda bulundu. Ancak Şirince’nin özel konumu nedeniyle bu başvuruları Hem Aziz Kocaoğlu, hem de Zeynel Bakıcı dönemlerinde reddedildi.

Bu konudaki mücadelesinden vazgeçmeyen Nesin Vakfı, geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını bir daha çaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bu kez vakfın isteği doğrultusunda 1/25.000 ve 1/5000’lik imar planlarında değişiklik yaptı ve toplamı 15 bin metrekare alan için imar izni verdi. Köyde yol düzenlemelerine bile izin verilmezken çıkan bu karar, 1/1000’lik planlarda düzenleme yapılması isteği ile Selçuk Belediye Meclisi’ne gönderildi. Nesin Vakfı’nın talebi, Selçuk Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunda gündeme geldi. 5 bin metrekaresi  imar barışından yararlandırılan alanda yapılaşma izninin 15 bin metrekareye çıkartılmasını öngören plan değişikliği teklifi mecliste büyük tartışmalara neden oldu. Ancak AK Parti ve MHP’li üyelerin red oyu vermelerine rağmen CHP’nin kabul oylarıyla Nesin Vakfı’nın istediği imar değişikliği onaylandı.

Kaynak: www.slkhaber.com 

AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Hakan Bayraklı, vatandaşın 30 yıldır imar beklediği Şirince’de bir kişi için düzenleme yapılmasına sert tepki gösterdi. Durumu “kişiye özel imar” diye nitelendiren Hakan Bayraklı, “Biz bunu vatandaşa nasıl anlatırız? Benim hemşerim yıllardır düzenleme beklerken bir kişi için plan değişikliği yapılıyor. Vakıf burada fen ve matematik eğitimi yapılacağını beyan etmiş. Ama Milli Eğitim’den bir rapor yok. Neresinden bakarsanız bakın tutarsız bir uygulama” diye konuştu.

Bilindiği gibi Nesin Vakfı’nın Şirince’de faaliyet gösteren bir matematik kampı bulunuyor. İmar izni alınan ve köyün dışında bulunan 15 bin metrekarelik alanın Fen ve Matematik Lisesi gibi algılanmasına rağmen mevcut tesis gibi ücretli kamp olarak kullanılacağı belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.