YÜCEL ‘ALGI’ VURGUSU YAPTI, SOYER’E SAHİP ÇIKTI

YÜCEL ‘ALGI’ VURGUSU YAPTI, SOYER’E SAHİP ÇIKTI

YÜCEL ‘ALGI’ VURGUSU YAPTI, SOYER’E SAHİP ÇIKTI.

A+A-

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin Balçova İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen, Sandık görevlilerine teşekkür belgesi sunum törenine katılarak partililerine seslendi.

Yücel burada yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir röportajında Kıbrıs ile ilgili geçmişte söylediği sözler üzerinden yapılan eleştirilere de değinerek “Seçimlerden sonra CHP’li belediye başkanlarına karşı bir algı operasyonu başlattılar. Hepsine yanıt verdik, gerçekleri halkımıza anlattık ama durmuyorlar. Şimdi de İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’in, Kıbrıs’la ilgili geçmişte yaptığı açıklamaları çarpıtarak, cımbızlayarak yeni bir algı operasyonu peşindeler ancak halkımız bunlara artık kanmıyor ” dedi.

Balçova Belediyesi Spor Tesislerinde düzenlenen törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Eğitim Sekreteri Yasemin Menokan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile birlikte, teşekkür belgeleri verilen sandık görevlileri de katıldı.

BALÇOVA’DA YILLARDIR BİR BAŞARI HİKAYESİ VAR.

 CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel hem örgüte hem de gündeme ilişkin mesajlar verdiği konuşmasına, seçimde yakaladıkları başarı için Balçova ilçe örgütüne teşekkür ederek başladı. Deniz Yücel konuşmasında şunları dile getirdi.

Balçova'da bir başarı hikayesi yazan, her türlü olumsuzluğa, her türlü komploya, her türlü saldırıya rağmen; Balçova’da rekor bir oy oranıyla seçimi kazanan, Balçova ilçe örgütümüzle bir aradayız. Başta ilçe başkanımız ve yöneticilerimiz, belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz olmak üzere, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, hangi kademede olursa olsun, hangi görevde olursa olsun tüm üyelerimiz bu başarıda pay sahibi. Ama bu başarının bir de gizli kahramanları var. Onlar 31 Mart günü, sabahın erken saatlerinden geç saatlerine kadar görevlerinin başındaydılar. Onlar İzmirlilerin ve Balçovalıların oylarına namusları gibi sahip çıktılar. Onlar görevlerini layıkıyla, hakkını vererek yaptılar ve bu başarıya ortak oldular. Ben yüzde 67,2’lik 31 Mart başarısı için tüm Balçova örgütümüze teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Sözlerime başlarken söylemiştim. Her türlü olumsuzluğa rağmen demiştim. Hatırlayın hakaret ettiler, iftira attılar, CHP terörle işbirliği yapıyor dediler. Ancak bunların hiç birine teslim olmadık. 15 sene Balçova’ya onuruyla, şerefiyle hizmet veren Mehmet Ali Çalkaya’ya düzmece iddianamelerle dava açtılar, ceza verdiler, adaylığına engel oldular ancak bunların hiç birine teslim olmadınız. Balçovalılar da teslim olmadı ve % 67,2 ile İzmir’de en yüksek oy alan 4. İlçe oldu. Ben uzun yıllar Balçova'ya ve kentimize başarıyla hizmet veren Mehmet Ali Çalkaya’ya ve bayrağı ondan devralan ve göreve geldiği günden beri aynı hizmet anlayışıyla başarılı bir şekilde görev yapan Fatma Çalkaya’ya da ayrıca teşekkür ediyorum.      

ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR AMA HALK ARTIK KANMIYOR

 CHP İl başkanı Deniz Yücel, İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in bir röportajda Kıbrıs’la ilgili söylediği sözler üzerinden yapılan eleştirilere cevap verirken, yapılan eleştirilerin algı operasyonundan ibaret olduğunu belirterek, Tunç Soyer’e sahip çıktı. Yücel “Seçimlerden sonra CHP’li belediye başkanlarına karşı, yandaş basın ve havuz medyası aracılığıyla bir algı operasyonu başlattılar. Hepsine yanıt verdik, açıklamasını yaptık, tüm yalanlarını ortaya çıkardık. Ama durmuyorlar. Şimdi de İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’in, Kıbrıs’la ilgili geçmişte yaptığı açıklamaları çarpıtarak, cımbızlayarak yeni bir algı operasyonu peşindeler. Bunun için AKP’liler, MHP’liler yandaş basın ve medya kuruluşları, bir linç kampanyası başlattı. Arkadaşlar; toplum artık bunlara kanmıyor. Görevi halka hizmet etmek olan koca koca adamlar; AKP’li milletvekilleri, MHP’li milletvekilleri, il başkanları, bir algı operasyonu peşinde, söylenen sözleri çarpıtarak eleştiriyorlar, saldırıyorlar, hedef gösteriyorlar. Geçmişte aynı yöntemlerle, bu ülkenin aydınlarını, gazetecilerini, akademisyenlerini, TSK’nın vatansever subaylarını aynı mantıkla, aynı algı operasyonlarıyla hedef gösterdiler, İtibarsızlaştırmaya çalıştılar. Kumpas davalarına kimler alkış tuttu? Kimler ben Ergenekon’un savcısıyım dedi?  Kimler Allahım verdikçe veriyor, Türkiye bağırsaklarını temizliyor dedi? Bu algı operasyonlarını zamanında çok gördük. Artık bu tür siyaset anlayışının halkımızda karşılığı yok.” dedi.

 KIBRIS ÜZERİNDEN CHP’YE SÖZ SÖYLEMEK HADLERİ DEĞİL

 Kıbrıs konusunda CHP’ye laf söylemenin veya algı operasyonlarıyla zarar vermenin yolunu arayanların, bu girişimlerinin nafile çabalar olduğunu ve bunu yapmanın kimsenin haddi olmadığını ifade eden Yücel, “Kıbrıs; Uğruna büyük mücadele verilen, kan dökülen, şehit verilen, binlerce soydaşımızın yaşadığı yavru vatanımız. Emperyalist güçlerin Kıbrıs üzerinde her zaman planları ve hesapları olmuştur. CHP’nin Kıbrıs’la ilgili tavrı ve politikası nettir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerinden CHP’ye laf söylemenin veya algı operasyonlarıyla zarar vermenin yolunu arayanların, bu girişimleri nafile çabalardır. Kıbrıs barış harekatı CHP’nin iktidar olduğu dönemde yapılmıştır. Biz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış prensibini kendine ilke edinmiş bir partiyiz. Ancak geçmişte soydaşlarımıza yapılan zulme seyirci kalmadığımız gibi bugün de Kıbrıs konusunda soydaşlarımızın yanındayız. Büyükşehir belediye başkanımızın barış mesajları verdiği açıklamalarını çarpıtarak hiç bir yere varamazlar.

 BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ.

Deniz Yücel, kendilerinin bu türden polemiklere, kısır tartışmalara ayıracak vakitleri olmadığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü.

Peki, bundan sonra ne yapacağız. Bu algı operasyonlarının etrafında dönüp duracak mıyız, yoksa kongreler öncesi oturup ben sen kavgası mı yapacağız? Elbette ki, bizlerin böylesine boş işlere ayıracak vakti yok. Bizler, CHP’yi iktidara taşımak için birbirimize kenetleneceğiz. Bizim; çocukların yatağa aç girmediği, kadınların katledilmediği, gençlerin, gazetecilerin, akademisyenlerin sadece düşüncelerini paylaştıkları için hapse atılmadıkları, insanların huzur ve barış içinde yaşadığı bir Türkiye kurmamız için, birbirimize kenetlenmemiz ve CHP’yi iktidara taşımamız gerekiyor. Kendi çıkarları için, kendi hedefleri için, kendi kişisel beklentileri için; bu birlikteliği engellemek hatta bozmak isteyenler çıkabilir. Onlara asla izin vermeyeceğiz. Çünkü cumhuriyet halk partisinin iktidar mücadelesi, kişilerin şahsi hedeflerinin ve çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar değerli bir mücadeledir. Aksi halde 18 yıldır ülkemizi yöneten zihniyete, dur deme şansımız yok. Bir kez daha törenimize katılım sağlayan tüm sandık görevlilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyor, birliğimizin ve başarılarımızın daim olmasını diliyorum.

ERYILMAZ, DAHA NİCE ZAFERLERE İMZA ATACAĞIZ

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP Balçova İllçe Başkanı Aygül Eryılmaz’da seçimde yakalanan başarıda sandık görevlilerinin başarısının yadsınamaz olduğunu ifade ederek “Emeği geçen, fedakarca çalışan tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Balçova CHP, kadınların önde olduğu, görev almaktan kaçmadığı ve erkeklerinin de kadınlara destek verdiği bir parti örgütüne sahip. Bu birlik ve kadın emeğiyle daha nice zaferlere birlikte imza atacağız” dedi.

 BÜYÜK BİR AİLE OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK

 Aygül Eryılmaz’ın ardından katılımcılara selenen Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise “Biz Balçova’da örgüt olarak 15 yıldır yapılan her seçimde tek yürek oluyoruz, inanıyoruz ve zafere ulaşıyoruz. Son yapılan seçimlerde tüm hukuksuzluklara rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü büyük bir aile olduğunu herkese gösterdi. Bu ailenin bir ferdi olduğum için gurur duyuyorum ve ailemin her üyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinde Balçova’daki seçim sandıklarında görev alan, partili sandık görevlilerine teşekkür belgeleri verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.