AK PARTİ İL BAŞKANI SÜREKLİ'DEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

AK PARTİ İL BAŞKANI SÜREKLİ'DEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

Sahadan sert eleştiri

A+A-

AK Parti İzmir İl Başkanı Avukat Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümü kooperatifler aracılığıyla yapmak istemesinin hukuka aykırı olduğunu, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşen temel atma törenin de temel yerine saha betonu atılarak yapıldığını belirtti. Açıklamaya Özgür Hızal ile Dilaver Kişili'de eşlik etti.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Sürekli, İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir'de inşaat süreci devam eden Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı yakınlarında gazetecilerle buluştu.

İzmir'de 30 Ekim 2020 depreminden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm konusunda bir adım atılamadığının altını çizen Sürekli, Emrez ve Aktepe mahallelerinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiğini ve belediyeye yetki devri yapıldığını belirtti. Bu bölgede dönüşüm konusunda mesafe alınamadığını öne süren Sürekli, şu önemli açıklamaları gazetecilerle paylaştı.

"Bir arpa boyu ilerleyemediler. İzmir Büyükşehir Belediyesi son 1 yıldır, kooperatifler aracılığıyla dönüşüm diye bir şey ortaya attı. İnceleyelim dedik. Kooperatif usulüyle kentsel dönüşüm nedir? Bizim ve vatandaşın çekinceleri var, ihbarlar var. Bu konuda bize brifing verin dedik. Üstünden 6 ay geçti ama bir şey yok. Yapacakları şey her zamanki gibi algı operasyonu."

HUKUĞU HİÇE SAYIYORLAR


Bakanlığın planında bölgede 10 bin konut öngörülürken Büyükşehir Belediyesinin 275 konut için temel attığına işaret eden Sürekli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılan temel atma töreninde temel yerine saha betonu atıldığını iddia etti.

Kentsel dönüşümün İZBETON şirketine devredildiğini, bu şirketin de işi ihalesiz olarak kooperatiflere verdiğini söyleyen Sürekli, "Bu kooperatifler içerisinde kimler hangi sıfatlarla yer alıyor belli değil. Bir kısmının CHP yerel siyasetiyle bağlantılı olduğunu maalesef görüyoruz. Büyük bir hukuk faciasıyla karşı karşıyayız. Hile ve hukuksuzluk yapılmıştır." dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.