AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI SÜREKLİ:'ATATÜRK'Ü ANLAMAK YERİNDE SAYMAMAKTIR'

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI SÜREKLİ:'ATATÜRK'Ü ANLAMAK YERİNDE SAYMAMAKTIR'

‘Yerli ve milli’ şiarı ile aynı yolda…

A+A-

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sürekli mesajında; “İstiklal Savaşı’nın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılında bir kez daha idrak edilmesi gereken şu ki; onu anlamak yerinde saymamaktır. Gelişim ve değişime açık olmaktır. Onu anlamak; milli iradeyi her şeyin üstünde tutmaktır.” ifadelerinin altını çizdi.

Azim ve kararlılıkla…

Başkan Sürekli; Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.” sözlerini hatırlatarak mesajını şöyle sürdürdü; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bir milletin küllerinden doğuşuna önderlik eden bir dehadır. Bir milletin esarete, baskı ve zulme başkaldırısının mimarı; eşi görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesinin mukaddes bir zaferle taçlanmasının baş kahramanıdır. Cumhuriyeti kurarken ve inkılapları yaparken sergilediği devlet adamlığı; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini atarkenki azim ve kararlılığı dünyaya örnek olmuştur. Onun düşünce ve mücadele azmi; bugünün de kılavuzudur. Aynı azim ve kararlılıkla varmak istediğimiz hedef; değişen dünya şartlarında; Büyük, Bağımsız ve Güçlü Türkiye’yi yaratmaktır. Türkiye Yüzyılı; bu idealin bir daha sarsılmamak üzere vücut bulacağı bir yüz yıl olacaktır.”

‘Yerli ve milli’ şiarı ile aynı yolda…

Mesajında, Cumhuriyet tarihinin son 21 yılında, “Durmak yok, Yola devam’’ diyerek çalıştıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi; “21 yıldır Atatürk’ün işaret ettiği hedef doğrultusunda üretiyoruz. Ortaya koyduğumuz her eser, yaptığımız her yatırım; düşmana ve haine karşı takındığımız her tutum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlenmesi ve itibarı içindir. İnsani değerlere, hak ve özgürlüklere değer vererek, demokrasiyi güçlendirirken, yerli ve milli olana sahip çıkarak yolumuza devam ediyoruz. Her alanda öngörülü ve vizyoner adımlar attık. Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi korurken yenilikleri de haznemize kattık. Elbette gururluyuz. Ancak, bitmemiştir. Gelişimin ve değişimin sonu yoktur. Atatürk’ün baş koyup ömrünü adadığı rüya, gerçeğe dönüşmüştür ancak, henüz bitmemiştir. Bize düşen, bu yolculuğu devam ettirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, kendisini minnet ve rahmetle anıyoruz. Bağımsızlık mücadelemizin tüm şehit ve gazilerini şükranla yâd ediyoruz. Hürriyet aşkımız ve medeniyet yolculuğumuz aynı kararlılıkla sürecektir. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet ve güçlenerek yaşayacaktır.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.