AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ İNAN: 'BUGÜN İSRAİL REJİMİ BİR NAZİ REJİMİDİR'

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ İNAN: 'BUGÜN İSRAİL REJİMİ BİR NAZİ REJİMİDİR'

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan: 'Bugün İsrail rejimi adeta bir Nazi rejimidir'.

A+A-

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Dilara Ergül “Parlamentoda Gençliğe Evet” temasıyla Moğolistan’da düzenlenen Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı’nın (ICAPP) 7. toplantısına katıldı.

İnan, Aydemir ve Ergül, Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı’nın (ICAPP) 7. toplantısının oturumlarına katılarak konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

AK Parti Gençlik Kolları olarak Türkiye’nin ve dünyanın en büyük gençlik hareketi olduklarına vurgu yapan İnan; “Bugün bizler, AK Parti Gençlik Kolları olarak bir milyondan fazla genç üyemizle Türkiye’nin ve dünyanın en büyük gençlik kolları hareketiyiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın en genç yol arkadaşlarıyız. Çünkü biliyoruz ki; Demokrasi gençlerle anlamlı! Özgürlükler gençlerle anlamlı! Siyaset gençlerle dinamik!” dedi.

Genç temsiliyetin önemi üzerine yaptığı konuşmadan sonra İnan, Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde olan Gazze ve yaşanan soykırımın altını çizdi; “İsrail; Gazze’de suyu kesti, elektriği kesti. Hastaneleri, okulları bombalıyor. Dünyanın gözlerinin önünde 365 kilometrekarelik bir alanda insan haklarına aykırı bir vahşet yaşatıyor. Bu toplantıyı yaparken dahi Gazze’de her 10 dakikada, bir çocuk ölüyor. Son çocuk ölünceye kadar İsrail katlediyor.” 

İsrail’in bugün Gazze’ye karşı gerçekleştirdiği rejimi Nazi rejimine benzeten İnan, “bugün İsrail rejimi adeta bir Nazi rejimidir. Bu rejime açıktan destek veren ülkeler ise gestapoluk yapmaktadır” dedi. 

AK Parti Gençlik Kolları olarak tüm Türkiye’de gerçekleştirdikleri eyleminde altını çizen İnan; “Biz, AK Parti Gençlik Kolları olarak Türkiye’de SAY STOP diyerek 50 bini aşkın gençle başlattığımız farkındalık eylemi tüm dünyada büyük bir ses getirdi.” dedi. 

 

 

İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımdan dolayı İnan, Moğolistan’da yaptığı konuşmasında İsrail’e seslendi; “Buradan bir kez daha bu katillere büyük bir öfkeyle seslenmek istiyorum; Sizin elinizde büyük bir insanlık suçu var. Kıyamete kadar alnınızdan silinmeyecek bir utanç var. Ve biz işlediğiniz tüm savaş suçlarını, gaddarca öldürdüğünüz o bebekleri, paramparça ettiğiniz o çocukları, vahşet dolu acıları gençliğimiz yettiğince, bizim yetmezse nesilden nesile, aktaracağız ve hesabını verene kadar yüzünüze vuracağız. Filistin halkının onurlu özgürlük mücadelesini her daim destekleyeceğiz.” 

Moğolistan’da gerçekleştirilen bu çalışmanın Filistin ve Gazze’deki mazlumlar için bir neticesi olması gerektiğini söyleyen İnan, program katılımcılarına çağrıda bulundu; “Bugün burada bulunan Asya ülkelerinin genç temsilcileri olarak bizler güçlüyüz, potansiyelimizi daha fazla ortaya çıkarmalıyız. Bu gücümüzü oradaki mazlumlar için kullanmalıyız. Burada gerçekleştirilen bu güzel çalışmanın Filistin için, Gazze için bir neticesi olmalıdır. Bir hareket planı ortaya çıkartmalıyız.” dedi ve herkesi Filistin için mücadeleye davet etti; “Dünyamız üzerindeki bu kara lekeyi çıkarmak biz gençlerin asli vazifesidir. Gazze’de yaşanan soykırımın durdurulması için, yaşanan insanlık suçlarına dur demek için sesimizi hep birlikte yükseltmeli, aksiyon almalıyız. Hepinizi Filistin için mücadeleye davet ediyorum. Bu mücadele için AK Gençlik tüm kolaylaştırıcılığı yapmaya hazırdır.”

Program kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ise konuşmalarında Türkiye’de siyasetin gençlerin on yıllardır hep ilgi duyduğu bir alan olduğunu fakat AK Parti iktidara gelene kadar hiçbir siyasi partinin bu enerjiyi karar alma mekanizmalarına sistematik bir şekilde yansıtamadığını belirtti. Aydemir, “AK Parti bunu denedi, başarılı oldu ve şu an kadrolarının büyük çoğunluğunu gençlik kollarından gelen isimlerle şekillendiriyor. Gençlerin enerjisi bugün belediyelerde, belediye meclislerinde, bakanlıklarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yani tüm karar alma mekanizmalarında hayat buluyor. Bunun yanında ülkemizdeki seçilme yaşı 2002 yılında 30 iken, iktidarımızda önce 25’e, sonra da 18’e indirilmesi gençlerin siyasete kazandırılması açısından büyük bir devrimdir.” ifadelerini kullandı.

Gençlerin sadece siyasette değil, her alanda varlık gösterdiğini, büyük başarılara imza attığını vurgulayan Aydemir, “Genç yaşlarda pilot olan Alper Gezeravcı geçtiğimiz ay Türkiye’nin ilk astronotu olarak uzaya gitti ve orada bilimsel çalışmalar yaptı. Yine bugün Türkiye’nin sahip olduğu dünyadaki enlerden biri savunma sanayi ürünleridir. Savunma sanayi ürünlerinin üretildiği her şirkette yaş ortalamaları hep 30'un altındadır. Türkiye, Dünyada 5. Nesil savaş uçağını üreten sayılı ülkelerden biri haline gelmiştir. Bunun yanında dost ülkelere İha ve Siha ihraç eden bir ülke konumundadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner bakış açısı sayesinde AK Parti’de gençler her zaman sorumluluk ve görev almaya devam edecek, diğer tüm alanlarda da gençler ülkemizin başat aktörü olacaktır.” dedi

Konuşmasında dünya nüfusunun %15’inden fazlasının 15-24 yaş arası gençlerden oluştuğunu ifade eden Zehranur Aydemir, gençlerin karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarının gerekliliğine temas etti: “Sayıca bu kadar fazla bir grup olan gençlerin karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması, temsiliyetin tam sağlanması ve gençlerle ilgili reformların daha hızlı hayata geçmesi için büyük bir gerekliliktir.”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği “Daha adil bir dünya mümkündür” mottosunun tüm dünyaya örnek olmasını umduklarını, dünyanın hiç olmadığı kadar adalete ihtiyacı olduğunu belirten Aydemir, Gazze’de yaşanan soykırım karşısında gençlerin daha fazla çaba sarf etmesinin gerektiğini ifade etti: “Gazze’deki katliama sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Gençler olarak, biz bu suça ortak olmak istemiyoruz. Bu zulme karşı sesimizi yükseltmeli, enerjimizle uluslararası toplumu harekete geçirmek için normalden daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Ülkelerimizde yeterli bilincin oluşması için Gazze’yi ve Filistin’in haklı mücadelesini daha fazla anlatmalıyız.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.