AK PARTİ İZMİR'DEN BUCA METROSU AÇIKLAMASI

AK PARTİ İZMİR'DEN BUCA METROSU AÇIKLAMASI

İzmir 4'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal kararı alınan Buca Metrosu ile ilgili AK Parti cephesinden ilk açıklama geldi.

A+A-
 

Buca Metrosu'nda şok kararın ardından AK Parti İzmir kurmaylarından art arda açıklamalar geldi. . 

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Buca Metrosu ihalesinin en düşük teklifi veren ikinci firma olan Gülermak A.Ş’ye verilmesi sonrası AK Parti ve MHP'li isimler ihalenin 'şaibeli' olduğunu belirtmişti. Bu eleştirileriler ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirilen Buca Metrosu için en düşük ikinci teklifi veren Gülermak A.Ş'den ihaleyi alan İzmir 4'ncü İdare Mahkemesi, ihaleyi en düşük teklifi veren ve İzmir'de birçok metro ve tramvay hattını yapan Nurol İnşaat-Yapı Merkezi Ortaklığı'na verme kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer karar ile ilgili olarak, "Beklediğimiz bir şeydi, sorun yok, istinafta sonuçlanır" yorumunu yaparak bir sorun olmadığını belirtirken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal sosyal medya hesabı üzerinden yüklendi.

MİLYONLARCA LİRA PARA HARCANDI


Temel atma töreninde harcandığı iddia edilen miktarlara dikkat çekerek eleştiren Hızal, "İdare Mahkemesi,Buca Metrosu ihalesini hukuka aykırı sonuçlandığı gerekçesiyle iptal etti. Milyonlarca TL'nin harcandığı Temel Atma Töreni boşa gitti. Usulsüz ihale tescillendi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun temelini attığı metronun halinden haberi var mıdır?" ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ: DEFALARCA UYARDIK

Hızal'ın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni defalarca uyardık! Tarihin en büyük yatırımı diye duyurup şaşalı törenlerle temel attıkları Buca Metrosu da tıpkı diğer işleri gibi sakat doğdu. Buca Metrosu ihalesinin 529 milyon TL fazla teklif veren firmaya teslim edilmesine yargı ‘dur’ dedi. Soyer ise ‘Hiçbir şey çıkmaz bundan’ diyecek kadar zararda ısrarlı! Görünen o ki; yine burnunun dikine gidecek ve işi çıkmaza, zaman ve kaynak kaybına sürükleyecek. Buca Metrosu da tarihe, ‘en büyük’ değil, ‘kayıpların ve krizlerin projesi’ olarak geçecek!" açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.