AK PARTİLİ ÇANKIRI:'KONAK'IN KADERİ DEĞİŞECEK GELİŞİMİ HERKES GÖRECEK'

AK PARTİLİ ÇANKIRI:'KONAK'IN KADERİ DEĞİŞECEK GELİŞİMİ HERKES GÖRECEK'

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı:'Konak'ın kaderi değişecek gelişimi herkes görecek'

A+A-

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP’nin İzmir’de kök salmış hizmetsizliğini 31 Mart yerel seçimde, vatandaşın sonlandıracağını söyledi. Muhalefetin İzmir listesi sonrasında yaşanan parti içi tartışmalarını, ‘travma etkisi’ olarak nitelendiren Çankırı, “Listelerde isim yarıştıranlar hizmette bu kadar gönüllü olmadılar. Konak’ın kaderi değişecek gelişimi herkes görecek” dedi.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı seçim çalışmaları kapsamında Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği’ni ziyaret etti. Konak’ta merdivenli ve yokuşlu sokaklar nedeniyle özellikle engelli bireylerin ulaşım süreçlerinde yaşantılarını kolaylaştıracak adımların sınıfta kaldığını söyleyen Çankırı; “Engelliye bakış açısını kökten değiştiren bir algı ile şehirlerimizi yeniden inşa edebiliriz. Çünkü bu bir lütuf meselesi değil teslim edilmesi gereken bir hak meselesidir. Biz sosyal politikalarımızı “yardım” değil “hak” eksenli bir anlayışla şekillendiriyoruz. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana engellilere “pozitif ayrımcılık” ilkesiyle yaklaştık. Konak özelinde de durumu mercek altına aldığımızda ilçenin genel yapısı çarpık yapılarla malum. Yokuş ve merdivenli sokakların bulunduğu noktalarda yaşamı kolaylaştıran adımlarla hareket edilmeli. Çünkü sosyal devlet anlayışında muhtaçlığa yer olmaz” dedi.

Alsancak Esnafı : ‘Kurtarın bizi’

Ardından Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde esnaf ziyareti yapan Çankırı, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.  ‘Kurtarın bizi bu CHP’den. Artık İzmir köy olmasın. Biz hizmet istiyoruz’ diyen esnafa Çankırı, 31 Mart’ ı işaret ederek ‘Konak için gelişim zamanı’ diye yola çıktık. İnşallah bu yolda da mahcup olmayacağız. Bizim amacımız belli. Birgün değil her gün anlayışı ile kolay erişilebilir ve el ele İzmir’i yönetme algısıyla bu yolda ter döküyoruz” diye konuştu.

“Büyük Sorunlara Tuz Kadar Çözümü Yapamadılar”

Esnaf ziyaretinin ardından bölgede bulunan 50 apartman görevlisi ile bir araya gelen Çankırı toplantıda şunları söyledi: “Biriken sorunların esasında tuz kadar çözümü var iken bu duyarsızlığı sadece partizanlık yaparak göz ardı etmişlerdir. Sorunları ve çözümleri de biliyoruz. Su baskınları yüzünden nasıl mağdur olduğunuzu daha önce düzenlediğimiz toplantılarda da değerlendirmiştik.  Biz gerçekten bu şehir için dertlenmiş vaziyetteyiz. Biz bu işin üstesinden geleceğiz. O kadar kötü ve beceriksiz bir yönetim var ki sizlerin hem yaşam kalitelerini arttırmak için hem de hak ettiğiniz hizmetle sizleri buluşturmak için bu dönem yönetime talibiz. Bugüne kadar İzmir’i yönetenler o kadar basit sorunlara bile çözüm üretememiş vaziyetteler. İzmir’i yarım asırdan bu yana fi tarihinde yapılan ve artık çürüyen alt yapıyla baş başa bıraktılar. 

Bu kent çürüyor, deprem ve sel riskleri ile her geçen gün felaketler ‘geliyorum’ diyor.  Nitekim bunu önceki dönem belediye başkanı da zikretti. Mavişehir’den Güzelbahçe’ye kadar uzanan bir risk var. İzmir’de yaşayan vatandaşlar kendi kentine sahip çıkmalı. Aksi takdirde oturacakları bir İzmir kalmayacak.  Fırtına, gel git olayı sonrasında 5 metreden fazla yükselen kabaran deniz suyu seviyesine alınacak önlem kum torbaları ile değil zemin etüdüne, denizin yapısına ve estetik görünümlü dalgakıranlarla yapılır. Ancak muhalefet gördüğünüz üzere listede isim yarışında. Travma etkisi yaşamaktadır. Listelerde isim yarıştıranlar hizmette bu kadar gönüllü olmadılar. Konak’ın kaderi değişecek gelişimi herkes görecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.