AK PARTİLİ HIZAL'DAN  SOYER'E ÇOK SERT YANIT

AK PARTİLİ HIZAL'DAN SOYER'E ÇOK SERT YANIT

Salon toplantılarıyla, çalıştaylarla İzmir’in sorunları çözemez

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ‘İzmir düşman toprağı değil’ diye seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sert bir dille cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’İzmir düşman toprağı değildir; Ancak, AK Parti iktidarının İzmirli hemşehrilerimiz için yaptığı hizmetlere, düşmanca engel olan CHP’li bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP zihniyeti var. Geldiğinden beri vaatlerini yerine getirmeyen Tunç Soyer, her yıl neredeyse milyarlarca lira zarar eden Büyükşehir şirketlerine, terör örgütleriyle iltisaklı olması nedeniyle görevden uzaklaştırılan ve ülkemizi terk eden kişileri Yönetim Kurulu Üyesi olarak atadı. Ve bu kişilere, İzmirlilerin parasından huzur hakkı verdi.’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, bütçe görüşmelerinde ‘İzmir düşman toprağı değil’ diyerek iktidarı eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sert çıktı. Seferihisar’dan sonra yaklaşık 4 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hezimet dönemi yaşandığının altını çizen AK Partili Hızal, ‘’Bütçe görüşmelerinde de açıkça gördük ki, CHP yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz 3 yılda olduğu gibi 1 yılını daha koskoca bir ‘hiç’ ile heba edecek. Büyükşehir Meclisi’nde biz İzmir’i konuşmak istedikçe, başta Sayın Tunç Soyer olmak üzere CHP’li Meclis üyeleri genel siyaset yapma eğiliminden çıkamadılar. Biz bunu da anlıyoruz. Çünkü, bu yönetim geldiğinden beri İzmir’e bir çivi çakamadığı için İzmir’i konuşacak bir icraatleri de yok. Bundandır ki Sayın Soyer, gündemi değiştirmek için ‘İzmir düşman toprağı değil’ diye, AK Parti iktidarını suçlama gafletini bile düşmüştür. Soyer gibi taş üstüne taş koyan değil de polemik üzerine polemik üreten bir Büyükşehir Belediye Başkan’ını yüzünden İzmirli hemşehrilerimiz, her gün evlerinden çıktıklarında yaşadığı mağduriyeti hak etmiyor. Dillerinde ‘engelleniyoruz’ yalanı ile mağdur edebiyatı içerisindeler. Daha önce çok kez cevaplarını verdik. Ne işiniz vardı da çözülmedi? Bize mecliste belge salladılar, ‘cevap gelmiyor’ diye. Biz de gelen cevaptan bihaber olduklarının cevaplarını verdik. Artık yalan söylerken yüzleri bile kızarmıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Konak Tünel’inde olduğu gibi CHP’nin engel koyduğu tüm projeleri yapıp yine vatandaşımızın hizmetine sunacağız

CHP zihniyetinde eser siyaseti olmadığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Sayın Soyer, adaylık sürecinde bol keseden salladı! 4 yıl geçti. Sonuç. Ortada başlayıp bitirdiği bir tane eser yok. Ayrıca, bir engelleme varsa, o da CHP Belediyeleri ve arka bahçeleri gibi kullandıkları, yönlendirdikleri odalar eliyle vardır. Karabağlar’da TOKİ’nin dar gelirli vatandaşımız için yapacağı konutları ve üniversiteyi CHP engelliyor. Yine Ödemiş’te dar gelirli vatandaşımıza TOKİ’nin yapacağı konutu CHP engelliyor. Kiraz’da TOKİ’nin yapacağı konutu ve devlet hastanesini CHP engelliyor. Bergama’da yapacağımız devasa yeşil alan olan Millet Bahçesi’ni CHP engelliyor. Çeşme’de, İzmir ve ülkemiz için büyük bir potansiyel olacak olan Çeşme Turizm Alanı’nı CHP engelliyor. Say say bitmiyor. Biz CHP’nin engellerine rağmen Konak Tüneli’ni nasıl yapıp, İzmirli hemşehrilerimizin hizmetine verdiysek, CHP’nin engel koyduğu tüm projeleri yapıp yine vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Çiğli tramvayı ve Buca Metrosu izni verildi. Buca Metrosu’nda ihaleyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. 529 milyonu çöpe attılar. İstediler Konak Tüneli ve Yeşillik Caddesi’nin devri yapıldı. Ancak burada da yapmaları gereken projeyi henüz hayata geçiremediler. Ne zaman geçirecekleri de büyük bir muamma. İzmir düşman toprağı değildir; Ancak, AK Parti iktidarının İzmirli hemşehrilerimiz için yaptığı hizmetlere, düşmanca engel olan CHP’li bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP zihniyeti var.’’ dedi.

Algılarla ve PR’la bir şehri yönetilemeyeceğini artık anlamalılar

Dördüncü görev yılına giren CHP’li büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’daki alışkanlıkların İzmir Büyükşehir’de de devam ettirdiğini belirten Özgür Hızal, ‘’3 milyarla devraldığı borcu, 2023 yılı sonu itibari ile 23 milyar ile İzmir’i çok büyük borç yükü altına soktuğunu görüyoruz. Sadece 2023 yılında, bütün birimleri ile bütçe büyüklüğü 40 milyar olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkan Soyer, İzmirlilere vaat ettiği, söz verdiği işlerin neredeyse yüzde 99’nu yapmadı. Bunları yapmayan, ‘Süt Kuzusu’ projesini dahi eline yüzüne bulaştıran Tunç Soyer, eşine ait kooperatife yüz milyonlarca lira aktarım yapabildi. Vaatlerini yerine getirmeyen Tunç Soyer, her yıl neredeyse milyarlarca lira zarar eden şirketlerine terör örgütleriyle iltisaklı olması nedeniyle görevden uzaklaştırılan ve ülkemizi terk eden kişileri Yönetim Kurulu Üyesi olarak atadı. Ve bu kişilere İzmirlilerin parasından huzur hakkı verdi. ‘Engelleniyoruz’ diyerek, Elektrik Fabrikasını diline dolayan Soyer, Bornova Pınarbaşı’nda, kendisinden önceki dönemde restore dilemiş Tarihi Hamamın içler acısı durumunu görmezden geldi. Yine aynı CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer, pazarlık usulü ihale yöntemiyle İzmir’in milyarlarca liralık kaynaklarını, yandaş firmalarına verdi. Görevi boyunca milyarlarca liralık kaynak harcayan Soyer, İzmir’in ne trafik sorununu ne koku sorununu ne altyapı sorununu ne de yol sorununu çözebilmiş değildir. Algılarla ve PR’la bir şehri yönetilemeyeceğini artık anlamalılar.’’ dedi.

Sempozyumlarla, salon toplantılarıyla, çalıştaylarla İzmir’in sorunları çözemez

Tunç Soyer’in deprem gerçeğine dair gözlerini kapattığını, deprem üzerinden dahi siyasi PR elde etmeye çalıştığını ifade eden AK Partili Hızal, ‘’En son geçtiğimiz günlerde Buca’da medyana gelen depremde, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Ankara’dan kalkıp İzmir’e gelmesine rağmen, Soyer, ikametgahı olan şatodan dışarı dahi çıkmamıştır. Sempozyumlarla, salon toplantılarıyla, çalıştaylarla İzmir’in sorunları çözemez. İzmir’in sorunlarını çözmek için İzmir’in milyarlarca liralık kaynaklarını İzmir’e ve İzmirlilere harcamak zorunda. Yandaş vakıflarına, yandaş derneklerine protokoller üzerinden kaynak aktarması ayrı bir sorun. Cumhur İttifakı belediyelerinin olduğu ilçelere 5 kuruş yatırım yapmayan Soyer, şehir dışındaki birtakım belediyelere milyonlarca lira kaynak aktarıyor. Bunun neden yapıyor? PR’ı, reklamı çok daha kıymetli olduğu için. İzmir’in kırsal mahallelerine az da olsa yaptığı yatırımlarda dahi, oy oranları üzerinden değerlendirme yapan Soyer, çıkıp ‘Biz engelleniyoruz’ yalanı ile İzmirlileri kandırmaya çalışmasın.’’ ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.