AK PARTİLİ İNAN: 'ÖRNEKKÖY KONUTLARINDA MALZEMEDEN ÇALIYORLAR'

AK PARTİLİ İNAN: 'ÖRNEKKÖY KONUTLARINDA MALZEMEDEN ÇALIYORLAR'

AK Partili İnan: 'Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde malzemeden çalıyorlar'

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüklenici firma dediği İZBETON'un Karşıyaka Örnekköy'de yaptığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan evler hakkında açıklama yaptı. İnan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konutlarla ilgili odaları, üniversiteleri ve bilim adamlarının söz konusu konutlarda inceleme yapmasını istedi. İnan Soyer'e yönelik şu paylaşımı yaptı:

Projeniz ülkemize maalesef "kötü örnek" oluyor. Yüklenici firma dediğiniz zaten bağlı şirketiniz İZBETON. 48.000 m² alanın 300 m²'sinde anlaştığımıza göre geri kalan 47.700 m²'lik inşaat için çağrımı tekrarlıyorum: Odalar, üniversiteler ve bilim insanları tüm projeyi baştan sona incelesin! Kentsel dönüşümde malzeme çalarak tarihe geçtiniz. Bunu yaparak projenin diğer etaplarını da risk ve tehlike altında bıraktınız. İnsan hayatına mal olabilecek bu fahiş hatanızı bu derece küçümseniz bile tehlikenin boyutunu başlı başına gösteriyor. 

Tunç Soyer ise İzmir'de tartışma konusu olan konutlarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı

İddialara yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projemiz ülkemize örnek oluyor. 48.000 m² inşaatın 300 m²'sinde bir yüklenicinin yaptığı hatayı tespit ettik ve o blokta inşaatı durdurduk. İlgili alan yıkılarak inşaat devam edecek. Görevli ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.