AK PARTİLİ İNAN'DAN GREV AÇIKLAMASI:'İZMİR'İN SORUNLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ'

AK PARTİLİ İNAN'DAN GREV AÇIKLAMASI:'İZMİR'İN SORUNLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ'

AK Partili İnan'dan grev açıklaması: 'İzmir’in dağ gibi büyüyen sorunlarına bir yenisi daha eklendi'.

A+A-

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın İzmir’de yaşanan grev ile metro ve tramvayların kepenk indirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İnan yazılı açıklamasında şöyle dedi:

 

İzmir’de haftanın ilk gününe maalesef olumsuz bir hadiseyle başladık. Olumsuzluğun sıkıntısını en çok yaşayan taraf burada İzmirli hemşehrilerimizdir.

 

Sabahın ilk saatlerinde işyerlerine, arkadaşlarının yanına veya hastanelere gitmekte olan vatandaşlarımız toplu ulaşımı kullanmak için metro ve tramvay istasyonlarına gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Burada bizim bir diğer hassasiyetimiz çalışanların haklarıdır. Maalesef İzmir Büyükşehir Belediyesi hem iş sözleşmesinin tarafı işçileri hem de hizmeti kullanacak olan hemşehrilerimizi mağdur etmiş bulunmaktadır.

 

İzmirlilerin yaşadığı bu mağduriyeti kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşayan İzmirlilerin her geçen gün yaşadığı olumsuzlukların artması artık son sınıra ulaşmıştır. 

 

Yolcular metroyu kullanamayacaklarını metro istasyonuna ulaştığında öğrenmiştir. Bazı hemşehrilerimiz haberi dahi olmadan saatlerce tramvay istasyonunda bineceği tramvayı beklemiştir. İşin iletişim süreci de bu yönden sınıfta kalmıştır.

 

Süreci en yakından takip ediyoruz. Mağduriyeti yaşayanlar bizim ailelerimiz, arkadaşlarımız ve hemşehrilerimizdir. Konuyla ilgili İzmirliler, yaşadığı şehrin milletvekilleri olarak bizlere de geri dönüş sağlamaktadırlar. Biz de gerek işin uzlaşamama aşamasını gerek sahadaki yansımalarını doğrudan takip eder konumdayız.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üzülerek söylüyorum ki ülkemizin en kötü yönetilen kurumlarından biridir. Bir aydır alakasız konularla ilgili basın açıklamaları düzenleyen Tunç Soyer eğer yaklaşan bu krizle ilgili çalışsaydı, İzmir bugün bu sıkıntıyı yaşıyor olmayacaktı. 

 

Toplu ulaşım İzmir’in can damarıdır. Hali hazırda zaten ücretsiz aktarma uygulamasını kaldıran Soyer, İzmir’deki ulaşımın önündeki en büyük engeldir.

 

Körfez kirliliği, kötü koku sıkıntısı ve sivrisinek sorunuyla birlikte, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirliler için sevdiği bu şehirde yaşamayı çekilmez hale getirmişti. Yaz ayları maalesef İzmirliler ve tatilini İzmir’de geçirmek için şehrimizi ziyaret edenler için çekilmez hale gelmiştir. CHP Belediyeciliği yaz aylarını İzmir’e zehir etmiştir. Bugün yaşananlardan sonra artık Tunç Soyer, kötü bir hatıra olarak İzmirlinin hafızasında yer alacaktır.

 

Biz artık bu şehrin milletvekilleri olarak sıkıntıları ve sorunları konuşmak istemiyoruz. Ancak maalesef CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, beceriksizliği ve öngörüsüzlüğü nedeniyle bize bugün konuşacak başka bir konu bırakmamıştır.

 

Dileğim, taraflar arasındaki uzlaşının bir an evvel sağlanmasıdır. İzmirli hemşehrilerimizin bu sıkıntıyı yaşaması bizim için sadece üzücü ve endişe vericidir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına çağrım, İzmir’in yaşadığı sorunlara daha çok yoğunlaşmasıdır. Gündemini popülist söylemlerden çıkarıp İzmir’in gerçek sorunları ilgilenmesi bizim tavsiyemizdir.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.