AK PARTİLİ KIRKPINAR, TBMM GENEL KURULU’NA HİTAP ETTİ

AK PARTİLİ KIRKPINAR, TBMM GENEL KURULU’NA HİTAP ETTİ

TÜRKİYE’Yİ DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEĞE KAVUŞTURACAĞIZ

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul’unda AK Parti gurubu adına söz alan İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Türkiye’yi daha güçlü bir geleceğe kavuşturmak için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

TBMM’de yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin dolar kuruna bağlı olmadığını vurgulayan Kırkpınar, CHP’nin gurup önerisi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Aslında Merkez Bankası rezervlerinin ne zaman 128 milyar dolar olduğunu, bu rakamı kimin, nereden alındığını bilmiyorum ama şu an, Merkez Bankası rezervlerimiz zirve yaparak 123 milyar dolara ulaşmış durumda. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, anayasal ve göz bebeği bir kurumumuzdur; dövizle ilgili tasarruf yetkilerini yasal çerçeve içerisinde alım satım ya da yasal olan başka bir şekilde geçmişte nasıl tasarruf etmişse bugün de aynı şekilde tasarruf ediyor, bu tasarrufunu yarın da sürdürecektir. Bu işlemleri merak edenler, Merkez Bankasının bilgi ve belgelerine, yaptığı iş ve işlemlere çok rahatlıkla ulaşabilirler, bu kayıtlar ilgili herkese açıktır. Bu soruya yine Cumhuriyet Halk Partili bir ekonomistin vermiş olduğu cevap da bu minvaldedir.”

Döviz kurlarının ekonomik göstergelerden sadece biri olduğunu hatırlatan AK Partili Kırkpınar açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“Burada bir kez daha altını çizmek isterim ki Türkiye, ekonomisi döviz kurlarına bağlı olarak büyüyen bir ülke değildir. Döviz kurları, ekonominin göstergelerinden sadece bir tanesidir. Ayrıca bu, ekonomi için, bizim ekonomimiz için ontolojik bir rakam da değildir. Burada önemli olan makroekonomik verilerdir, istihdam rakamlarıdır, büyüme ve ihracat rakamlarıdır. Ayrıca, burada sadece Türkiye yönünden değil, bu anlamda dünyaya da bakmak lazım. Yani mesela Avrupa'da durum nedir? Fransa'da, İtalya'da, Almanya'da durum nedir? ABD'de durum nedir? Buradaki şartlara baktığımız zaman, yine sağlıkta da gördüğümüz gibi, Türkiye'nin durumu bunların fevkindedir.”

Kırkpınar konuşmasına, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inşallah Türkiye'yi daha güçlü bir geleceğe kavuşturma adına var gücümüzle mücadele ediyoruz” diyerek son verdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.