AK PARTİ'NİN SOYER ELEŞTİRİLERİNE CEVAP ASLANOĞLU'NDAN GELDİ

AK PARTİ'NİN SOYER ELEŞTİRİLERİNE CEVAP ASLANOĞLU'NDAN GELDİ

Yazılı açıklama yaptı

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın İzmir Büyükşehir Belediyesini ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan açıklamalarına, yapılan hizmetlerin rakamlarını vererek yanıt verdi.

Aslanoğlu yaptığı açıklamada “Bu iktidarın kamburunu sırtlarında taşımaktan, 20 yılın sonundaki çöküntüyü savunmaktan o kadar yoruldular ki,  artık başarısızlığa bir kılıf da uyduramıyorlar. Her gittikleri yerde vatandaş hayat pahalılığından yakınıyor. Esnaf, emekli, çalışan, öğrenci hepsi zamları, enflasyonu, ekonomiyi nasıl çökerttiklerini yüzlerine vuruyor. Ne anlatacakları bir hikaye kaldı ne de vatandaşta kredileri“ sözlerine yer verirken, şunları söyledi,

Dünyanın bütün metropollerinde, hele nüfusu artık 5 milyona yaklaşan ve son 70 yılı göç alarak geçirmiş İzmir gibi bir şehirde elbette bir takım altyapı sıkıntıları yaşanması kaçınılmaz. Ama İzmir bu alanda, yani içme suyu ve atıksu yönetimi konusunda Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden biri. Türkiye’nin arıtma lideri… AKP iktidarının İzmir temsilcileri İzmir’den ve büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden o kadar habersiz ki, İZSU Genel Müdürlüğü’nün zaten teşhis ettiği sorunları, çözümü için harekete geçtiği, proje hazırladığı, yatırım yaptığı konuları yeni bir şey bulmuş gibi masaya koyarak komik duruma düşüyorlar. Verdikleri rakamlar da doğru değil üstelik. 

FİRMALARI TEKLİF VEREMEYECEK HALE GETİRENLER İŞ YAPILMAMASINDAN ŞİKAYET EDİYOR

Açıklamasında yağmursuyu kanalı yapımı, Çiğli arıtma tesisi 4.Faz ihalesi ve su faturalarının yüksek olduğu eleştirilerine de yanıt veren CHP İzmir il başkanı Aslanoğlu “2019 yılına kadar İzmir’de 627 km yağmur suyu kanalı vardı. Son 4 yılda 220 km daha yapıldı. 847 km oldu. İZSU tarafından 270 km daha yapılacak. Türkiye’de bu kadar ayrıştırma yapan kaç şehir var bir de onu araştırsınlar… Çiğli Arıtma Tesisi’nin 4. Fazının ihalesi defalarca yapıldı. Ama sonuçlandırılamadı. Neden? Çünkü enflasyon nedeniyle inşaat maliyetlerinin sürekli artması, ekonomideki belirsizlik ve güvensizlik ortamı yüzünden firmalar teklif vermekten, taahhüt altına girmekten çekiniyor…  Firmaları teklif veremeyecek hale getirenler iş yapılmamasından şikayet ediyor. Su faturalarının yüksek olmasından da yakınmışlar. Yani bu sayede enflasyon ve hayat pahalılığına ilişkin bir aydınlanma yaşamışlar… Su faturalarındaki maliyetin yarısını enerji giderlerinin oluşturduğunu, biliyorlar ama haberleri yokmuş gibi yapıyorlar. Gerçekten tüm sorunların kaynağı olanlar, sorunlar için suçlu arayışına girmişler, şaka gibi bir durum” dedi.

RAYLI SİSTEMDE KONUŞMAYA HAKLARI YOK, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ZİHNİYET FARKI VAR.

AKP kanadından gelen raylı sistem ve kentsel dönüşüm eleştirilerine de değinen Şenol Aslanoğlu, bu iktidarın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirebileceği en son konunun raylı sistem yatırımları olduğunu ve kentsel dönüşümde Tunç Soyer’in AKP’den ayrıştığını ve insanları yerinden yurdundan etmeden bir dönüşümden yana olduğunu ifade ederek, şunları söyledi;

Hükümet olarak metro yatırımı anlamında 20 yıldır hiçbir şey yapmadılar, yapmayacaklar da… Ama en azından canla başla çalışan, bu alanda tarihi projeleri başlatan, bitirme aşamasına gelen Tunç Soyer’i takdir etmelerini bekliyoruz…

Narlıdere metrosunu yüzde 12’de devralmış dönem bitmeden tamamlanma aşamasına getirmiş. Bu yıl açılıyor. Çiğli tramvayının temelini atmış, bitirmiş, test sürüşlerine başlamış… İzmir’in en büyük yatırımı Buca metrosunun yapımını başlatmış… Sen ne yapmışsın? 15 yıldır konuşulan Halkapınar-Otogar metrosu için 3 bin lira gibi dev (!) bir bütçe ayırmışsın.  

Bir de bütün istasyonlarını, alt-üst geçitlerini, tünellerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı İZBAN’a bedava ortak olmuşsun, 10 yıldır aynı işin ekmeğini yemeye çalışıyorsun… Bu ayıp da size yeter...

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde Türkiye’ye model olmuş bir kurum. Ardında bir tek mağdur bırakmadan, insanları yerinden yurdundan etmeden, yüzde yüz uzlaşıyla dönüşüm yapan örnek bir belediye… Bu anlamda Tunç Soyer ve İzmir büyükşehir belediyemiz AKP zihniyetinden ayrışıyorlar. 

Kooperatifleşmeyle Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy olmak üzere İzmir’in altı bölgesinde, toplam 248 hektarlık alanda seferberlik ile kentsel dönüşüm yapılıyor. 

Sayın AKP İl Başkanı siz şu kadar yaptınız, biz bu kadar yaptık şeklinde ayrıştırıcı bir yaklaşım göstermek yerine keşke halkımıza birlikte nasıl hizmet edebileceğimize kafa yorsa… Depremin, afetin siyaseti yapılmaz. 

İnsanımızın güvenli konutlarda barınma hakkına saygı duysaydınız İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bulduğu Dünya Bankası kredisini başka yerlere dağıtmazdınız...

Buca'nın göbeğinde kalmış cezaevi arazisini yeşil alan yapmamak için, ille de oraya bina dikebilmek için bir sürü laf kalabalığı yapıyorlar. Bırakın eski planı falan… Kimse AVM yapılmasını savunmuyor. Sen orada ne yapacaksın bir açıkla… Durup durup AVM planını kaldırdık diyorlar. Daha kötüsünü yaptıktan sonra ne anlamı kaldı yaptığın işin. Bucalı artık beton değil yeşil alan istiyor… Gelin bu inattan vazgeçin…

İKTİSAN KONGRESİNİN 100. YILI NASIL KUTLANIRMIŞ BİZİ İZLESİNLER

İktisat Kongresi’nin 100. Yılında şehrin seçilmiş belediye başkanını dışlamaya çalışmanın, İzmir halkını dışlamak ve kongrenin ruhunu anlamamak olduğunu belirten Aslanoğlu “2023, Cumhuriyetimizin ve İzmir İktisat Kongresi’nin 100. Yılı.. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ikinci yüzyılın iktisat kongresini toplayacaklarını geçen yıl ilan etti. Aylarca süren istişareler, paydaş toplantıları, buluşmalar yapıldı. Tunç Soyer çok haklı olarak, ‘cumhuriyeti inşa eden ve yüz yıl önce belirlenmiş kuruluş felsefesinin mimarı olan bir siyasi partiden seçilmiş biri olarak ikinci yüzyılın iktisat kongresini toplamak da elbette bize düşer. Biz bu bağlamda tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz’ dedi… Çok doğru bir tespit. Türkiye ekonomisini batıran, yerli ve milli ne kadar değerimiz varsa satan bir iktidar, İktisat Kongresi toplayarak geleceğe yön veremez. Onlarınki ancak sembolik bir anma etkinliği olur… Şimdi tüm Türkiye merakla bekliyor. Bakalım düzenleyecekleri 100.yıl organizasyonunda ne kadar ehil, konusunda uzman ve ekonomi bilimine dayanan konuşmacılar veya tespitler yapılacak. Onlara tavsiyemiz, İktisat Kongresinin 100. yılına yakışan ve ekonomi dünyasında ses getirecek bir organizasyon izlemek isterlerse, büyükşehir belediyemizin organizasyonu nu takip etsinler.

 

 20 YILSONUNDA BAŞARISIZLIĞA KILIF UYDURAMIYOR BELEDİYELERİMİZLE UĞRAŞIYORLAR

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, iktidar temsilcilerinin İzmir büyükşehir belediyesine yüklenmesinin sebebini, AKP’nin artık anlatacak bir hikayesi kalmamasına bağlayarak “ Neden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yükleniyorlar? Çünkü, bu iktidar kamburunu sırtlarında taşımaktan, 20 yılın sonundaki çöküntüyü savunmaktan o kadar yoruldular ki,  artık başarısızlığa bir kılıf da uyduramıyorlar. Her gittikleri yerde vatandaş hayat pahalılığından yakınıyor. Esnaf, emekli, çalışan, öğrenci hepsi zamları, enflasyonu, ekonomiyi nasıl çökerttiklerini yüzlerine vuruyor. Anlatabilecekleri bir hikaye de, vatandaş nezdinde bir kredileri de kalmadı. 

Adalete güven bitti, eğitim sistemi çöktü, sağlık sistemi iflas etti, sokaklarda can güvenliği kalmadı…  Devleti devlet yapan temel yapı taşları yerinden oynadı… 

Tek adam rejimi haline gelen cumhurbaşkanlığı sistemi sayesinde iktidar milletvekilleri tamamen pasifize oldu… Hiçbir konuda söz hakları yok…

Hal böyle olunca canı sıkılan bazı AKP milletvekilli arkadaşlar siyaset yapabilmek için belediye meclisi üyesi gibi davranmaya başladı. Belediye ile yatıp belediye ile kalkıyorlar. 

Ülkenin hiçbir gündemi ile ilgili yorum yapamıyorlar ama yereldeki mikro meselelere bile dahil olmaya çalışıyorlar…

Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri kısıtlı imkanlarına rağmen, sizin bütün engellemelerinize rağmen son derece başarılı çalışmalar yapıyorlar.

En geç 4-5 ay sonra Millet İttifakı iktidar olduğunda, parti ayrımı, kent ayrımı yapmayan bir hükümet işbaşı yaptığında ne büyük işler başarmaya muktedir olduklarını da göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.