ALİAĞA'YA 300 MİLYON LİRALIK DEV STAT İÇİN ONAY ÇIKTI

ALİAĞA'YA 300 MİLYON LİRALIK DEV STAT İÇİN ONAY ÇIKTI

Aliağa'ya dev stat için karar verildi

A+A-

Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda 2 ve 5 Mayıs 2023 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı 12 maddenin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla devam etti.

Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında yer alan 1 ve 3.maddeler İmar Komisyonu’na, 4 ve 6.maddeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na, 2 ve 5.maddeler İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken 7.madde oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni Mahalle ve Yeni Şakran Mahallelerinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesine göre bölünüp, sınırlarının belirlenerek, bölünen mahallelere isim verilmesini içeren madde meclis üyelerince İmar Komisyonu’na havale edildi.

Aliağa’ya yapılması planlanan FİFA standartlarında 8 bin kişilik yeni stadyum projesi için Fen İşleri Müdürlüğü’ne 300 Milyon TL ek bütçe yapılmasını içeren madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Aliağa Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan Aliağa Hipoterapi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışacak personelin eğitimi, merkezdeki hizmetlerin yürütülmesine ilişkin danışmanlık desteği alınması hususlarında protokol imzalamak, gerekli iş ve işlemleri yürütmesi amacıyla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususunu içeren madde oy birliğiyle kabul edildi.

Başkanlıktan gelen önergelerin oylanmasının ardından Komisyondan Gelen Raporların oylanmasına geçildi. Komisyondan gelen 5 maddenin tamamının komisyonlardan geldiği şekliyle kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

İkinci Birleşim 9 Haziran Cuma Günü Yapılacak
Haziran Meclisi Olağan Toplantısı, ikinci birleşimin 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu. Haziran ayı meclisi ikinci birleşimi, Aliağa Belediyesi kurumsal internet sitesi www.aliaga.bel.tr ’den ve Aliağa Belediyesi webtv’nin www.youtube.com/aliagatv adresinden canlı olarak yayınlanacak.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.