ATMACA İLE ŞAHİN'DEN CHP'YE : 'BUCA'YI BIRAK GAZİEMİR'E BAK'

ATMACA İLE ŞAHİN'DEN CHP'YE : 'BUCA'YI BIRAK GAZİEMİR'E BAK'

OPTİMUM AVM TARTIŞMASI

A+A-

Son günlerde eski Buca cezaevinin olduğu alana ait imar planları üzerinden tartışmaların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada MHP’li Salahattin Şahin ile Ak Partili Uğur İnan Atmaca, şu eleştirilere yer verdiler:

 

“Konuyu Buca ölçeğinde değil İzmir genelinde değerlendirmek daha doğru olacaktır. İzmir genel anlamda imar planları açısından sorunlu bir kent olma özelliğine sahip. Bütüncül planlama anlayışını bir türlü benimseyemeyen İzmir Büyükşehir Belediye yönetimi, bu eksikliğini rol çalma güdüsüyle kapatmaya çalışıyor. Bakanlık Buca cezaevi planlarını yapmadan önce İBB yönetimi uyuyor muydu? Neden Bakanlık plan yaptıktan sonra harekete geçtiler? Yine Bakanlık Yeşildere bölgesinde kentsel dönüşüm kararı aldıktan sonra, kentsel dönüşümde sınıfta kalmış, 20 yıldır sadece 960 konut dönüştürebilmiş, elindeki 6 kentsel dönüşüm alanında varlık gösterememiş İBB yönetimi, bölge için apar topar Expo tezini ortaya koydu. Üstelik bölge halkının bu işten hiç de memnun olmadığı bilinen bir gerçek. Çeşme turizm planları yapılırken sürecin içinde olan İBB yönetimi aniden saf değiştirip yapılan planların karşısında aksiyon aldı. Yıllardır İzmir’in turizm konusunda geri kalmışlığının temel sebebi olan ve turizmi ikincil konuttan ibaret gören anlayış, en kötü planın bile plansızlıktan iyi olduğunun ayırdına varamadı.

 

OPTİMUM AVM TARTIŞMASI

 

Yukarıda verdiğimiz örnekler daha da çoğaltılabilir. İzmir’in asıl sorunu 1/25000 ve 1/5000 ölçeğinde yapılması gereken bütüncül plan revizyonlarıdır. Bu çalışmalar yapılmadığı sürece tartışmaların da sonu gelmeyecektir. Buca cezaevi planları üzerinden başlayan AVM tartışması, bize Gaziemir ve İzmir’in kalbine saplanan bir hançer konumundaki Optimum AVM’yi hatırlatıyor. Akçay caddesi trafiğini felç eden, ana ulaşım aksı üzerinde konumlanmış AVM öncesinde bu alanda bir tümülüs mezar da bulunuyordu. Buradan Urla’da yaşanan plan tartışmalarına da atıfta bulunmuş olalım. Yani CHP’li İBB yönetimi, ne tarihsel mirasımızı koruma ne de kent yaşamı ve trafiğe olumsuz etkileri tartışmasız AVM yapılanmaları konusunda, dik bir duruş sergilemiyor. Akçay Caddesine cepheli parsellerin yapılaşma oranı emsal 0,50 ‘den 1,50 ‘ye yani 3 katına çıkarılması ve akabinde AVM inşaatına özel, bina yüksekliğin h:9.00 metreden h:15,80 ‘e artırılması, CHP’li belediyelerin AVM aşkına en güzel örnektir. CHP’li İBB yönetiminin imar planı yapma konusunda samimi olmadığını düşünüyoruz. Aktepe – Emrez Mahallelerimizin 10 yıldır kentsel dönüşüm planlarını yapmayan zihniyetin, Buca cezaevi planlarını bu kadar önemsiyor(muş) gibi yapmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 30 Ekim depreminin 2. yılında halen daha deprem ve kentsel dönüşüm konusunda üzerine düşeni yapmayan İBB yönetimi rol çalmayı bırakıp, üstüne düşen plan çalışmalarını tamamlamalıdır.

 

AKÇAY CADDESİNDE AVM’LERİN ÖNÜ AÇILIYOR

 

Son olarak, Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde yeni AVM yapılaşmalarının önünü açacak, yükseklik artışıyla ilgili 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu Gaziemir Belediye Meclisi’nde çokça tartışıldı. Akçay Caddesi üzerinde kentin ana ulaşım aksında yeni AVM yapılaşmalarının önünü açacak bina yüksekliklerinin h:9,00 metre sınırlamasının kaldırılması önergesi, CHP’nin grup kararı alması sonucu, Cumhur İttifakının itirazlarına rağmen oy çokluğuyla kabul edilerek İBB Meclisine gönderildi. Konu şu an İBB Meclisi’nde komisyonlara havale edildi. CHP İl Başkanı Sayın Deniz Yücel ve Sayın Tunç Soyer’i samimiyet testine davet ediyoruz. Madem AVM sevmiyorsunuz, Akçay Caddesi’nde yeni AVM’lerin önünü açacak bu imar plan tadilatını reddedin.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.