BALÇOVA'DA KADINA HİZMETTE SINIR YOK

BALÇOVA'DA KADINA HİZMETTE SINIR YOK

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, kadınların sosyal ve ekonomik alanda daha güçlü olmaları için projelerini ardı ardına hayata geçiriyor.

A+A-

Kadınlara yeni spor alanlarından sonra şimdi de Semtevi Satış Merkezi yapılıyor. 

Balçova Semtevleri’nin sosyal projeleriyle yıllardır kadınlarla birlikte mücadele eden Fatma Çalkaya, şimdi de Belediye Başkanı olarak gerçekleştirdiği projeler ile kadınlara yeni imkanlar hazırlıyor. Ev kadınlarının ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmeleri için Balçova’da kurularak tüm Türkiye’ye örnek olan Semtevleri, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, ilçenin yedi mahallesinde kurulu olan Semtevleri’nde ürün üreten kadınların sürekli satış yapmaları için bir Satış Merkezi yaptırıyor. Balçova’nın en gözde bölgesinde yapılan Satış Merkezi ile Semtevleri’ndeki ve Balçova Üretici Kadın Kooperatifindeki kadınlar yılın 12 ayı ürettikleri ürünleri satabilecek. 

Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye ve gelişmişlik seviyesine ulaşmasının en önemli koşulunun kadınların güçlenmesi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Kadın ekonomik, siyasal ve sosyal alanda güçlü olursa yetiştirdiği bireylerde güçlü olur. Biz bu yüzden Semtevleri’ni çok önemsiyoruz. Kadınlarımız ücretsiz kurslar ve malzeme desteği ile ürünler üretiyor. Bunları değişik fuar ve organizasyonlar ile satışa çıkarıyorduk. Artık yeni bir Satış Merkezimiz oldu. Kısa süre içinde hizmete açacağımız bu satış merkezi ile Balçovalı Kadınlar daha çok üreterek daha çok kazanacak. Bunun yanında sportif ve sosyal alanda kadınlarımızı güçlendirecek projelerimizi de tek tek hayata geçiriyoruz “dedi. 

Balçova’daki sadece kadınlara değil tüm dezavantajlı vatandaşlara özel önem verdiklerini ifade eden Fatma Çalkaya “Engellilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız ve ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlara var olan hizmetlerin anında yeni imkanlar sunacak hizmetlerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Çetin Emeç Mahallemizde kadınlara bir spor merkezi açtık. Kültür Merkezimiz, Kreşimiz ve Cemevi kısa süre içinde tamamlanacak. Yeni öğretim yılına hazır olacak şekilde okullarımızdaki eksiklikleri belirliyoruz. Ayrıca üniversiteyi kazanan veya mezun olan gençlerimiz için yaptığımız çalışmalar var” diye konuştu.

 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.