BORNOVA'DA MEME KANSERİ KONUŞULDU

BORNOVA'DA MEME KANSERİ KONUŞULDU

Bornova’da meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi

A+A-

Meme kanseri farkındalık ayı olarak belirlenen Ekim Ayı’nda Bornova Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle hastalıkla mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Ekim ayı boyunca Atatürk Kitaplığı’nı pembe renkle ışıklandıran Bornova Belediyesi, “Farkındalık Yürüyüşü” ve “Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu söyleşiyle kadınların kanserle mücadelesine destek verdi.

 

Bornova Belediyesi ile Sağkal Derneği işbirliği ile yapılan etkinlikler kapsamında Büyükperk’tan başlayan Farkındalık Yürüyüşü’ne pembe tişörtleriyle katılan kadınlar erken teşhisin önemini taşıdıkları pankartlarla anlattı. Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu söyleşide Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul, önemli bilgiler verdi. Her kadının 20 yaşından sonra kendi kendini muayene etmeyi öğrenmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Dr. Tuğrul, meme kanserinin günümüzde her 7-8 kadından birini etkilediğini, saptandığı anda yaşamı tehdit ettiğini, ne kadar erken teşhis edilirse o kadar kolay tedavi edildiğini söyledi. Son yıllarda erkeklerde de görülmeye başlanan meme kanserinde riskin 20’li yaşlarda düşükken 40’lı yaşlarda arttığını belirterek, “Kadınlar meme kanserinden korunmak için 25 yaşında ilk doktor muayenesi olmalı, 30-35 yaşlarından itibaren her yıl meme muayenesi olmalı ve meme ultrasonu çektirmeli, 40  yaşında ilk mamografi, 40-65 yaş arasında ise her yıl muayenenin yanı sıra ultrason ve mamografi çektirmeli. 65 yaş sonrasında ise iki yılda bir muayene gereklidir” dedi.

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da Farkındalık Yürüyüşü’ne katılan kadınlarla bir araya gelerek, duyarlılıkları ve başka kadınları da daha duyarlı olmaya davet etmeleri nedeniyle tebrik etti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Erken teşhisle çok daha kolay tedavi imkanlarına sahip olunan meme kanserinin geriletilmesinde ve kadınlarımızın sevdikleriyle daha uzun yıllarla yaşama mücadelesinde Bornova Belediyesi olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Sadece Dünya Sağlık Örgütü tarafından farkındalık ayı olarak belirlenen Ekim ayında değil, sağlık hizmetlerimizden bilgilendirme çalışmalarımıza kadar her konuda bütün yıl boyunca kadınlarımızın yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.