BORNOVA'DA MİNİKLER MUTFAKTA EĞLENEREK ÖĞRENDİ

BORNOVA'DA MİNİKLER MUTFAKTA EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Bornova'da minikler mutfakta eğlenerek öğrendi

A+A-

Yarı yıl tatiline giren çocuklara yoğun ders programı ardından eğlenceli bir tatil yaşatmak için etkinlikler gerçekleştiren Bornova Belediyesi, minik şeflere Kurabiye Yapımı ve Süsleme Atölyesi ile kurabiye yapmanın inceliklerini öğretti.

Bornova Belediyesi’nin Evka 3’te bulunan Mutfak Atölyesi'nde düzenlenen atölyelerde 4-6  ve 7-9 yaş arası minikler katıldı. Eğitmenler eşliğinde kurabiyelerin yapımına ilişkin bilgiler alan minikler nefis lezzetler hazırlamak için çalışmalara başladı. Çocuklar önce merdanelerle hamur açarak değişik şekillerde kesti. Ardından ise rengarenk şekerlerle yaptıkları kurabiyeleri süsledi.

Usta aşçılara taş çıkartırcasına hünerlerini sergileyen minikler, kendi yaptıkları birbirinden güzel ve renkli kurabiyeleri pişirip yediler. Çocukların atölyelerde öğrendikleri sayesinde el becerilerini de geliştirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “ Minik Bornovalılar için ara tatilin eğlenceli geçmesini istedik. Bunun içinde bir çok farklı etkinlik hazırladık. Kurabiye Süsleme atölyelerimizde bunlardan biri” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.