BORNOVA'DA YANGIN..EKİPLER SEFERBER EDİLDİ

BORNOVA'DA YANGIN..EKİPLER SEFERBER EDİLDİ

Akıllı İhbar Sistemi tespit etti, ekipler 13 dakikada yangına ulaştı

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı İhbar Sistemi, Bornova’da çıkan orman yangınının kısa sürede fark edilmesini sağladı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.  

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangınları çıkar çıkmaz fark ederek söndürmek için hayata geçirdiği Akıllı İhbar Sistemi, Bornova Gökdere Mahallesi’nde çıkan orman yangınını tespit etti. Duman ve ateşe duyarlı kameralar tarafından kilometrelerce öteden algılanan yangına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri 4 arazöz, İZSU ve Park Bahçeler Dairesi'ne ait 4 su tankeri ve 3 hizmet aracı ile müdahale ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü ise yangın bölgesine 10 arazöz sevk etti.

 

İtfaiye ekipleri 13 dakikada olay yerindeydi

Bornova Gökdere’de ormanlık alan içerisinde meydana gelen yangına Akıllı İhbar Sitemi sayesinde hızlı müdahale ettiklerini ifade eden İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, “Dumana duyarlı kameralarımız sayesinde yangın ihbarı 112 çağrı merkezimize saat 13.08’de düştü. İtfaiye ekiplerimiz en yakın istasyon olan Bornova Merkez ve Işıkkent’ten yola koyuldular ve 13 dakika içerisinde olay yerine ulaştılar ve müdahaleye başladılar. Yangın büyümeden olası bir felaketin önüne geçeceğiz “dedi. 

Akıllı İhbar Sistemi nedir?

İzmir’deki ormanlık alanlar 12 istasyonda toplam 45 kamera ile izleniyor. 20 kilometre çapında görülen en ufak dumanda kameralar merkeze bilgi veriyor. Yangının tespiti halinde ekiplere hem video hem de konum gönderilerek yangına müdahale edilmesi sağlanıyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.