BUCA BELEDİYESİ'NDE RÜŞVET SKANDALI..ODA TV DEKONLARI YAYINLADI

BUCA BELEDİYESİ'NDE RÜŞVET SKANDALI..ODA TV DEKONLARI YAYINLADI

Buca Belediyesi'nde rüşvet skandalı. ODA TV belgeleriyle yayınladı

A+A-

Buca Belediyesi'nden skandal rüşvet iddiaları. Tartışma konusu olan Buca Cezaevi'nin arazisine geçici olarak pazar yerinin bir bölümü taşındı. Cezaevi arazisi başka bir konuyla ilgili bir kez daha gündeme geldi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Serkan Kalmaz ve Buca Belediyesinde zabıta olarak çalışan babası Hüseyin Kalmaz’ın pazarcı esnafından (tezgâh) Pazar yeri adına para topladığı iddiaları İzmir’de gündemi sarstı. 

Pazarcı esnafının tezgâh kurup satış yapabilmesi için zabıta olarak görev yapan Hüseyin Kalmaz’ın, esnaftan farklı fiyatlar talep ederek Pazar yerinde tezgâh verdiği ve ödeme yapan pazarcı esnafından kendi hesabına para gönderilmesini istediği öne sürüldü. 

İddiaya göre esnaf bu durumdan rahatsızlık duyunca tezgâh paralarını yine belediyede şoför olarak çalışan arkadaşının hesabına yatırılmasını istedi.  

Pazar yerinde ilk kez tezgâh açmak isteyen esnaf tezgâh kurmak için ‘’kayıt dışı’’ para ödemesi gerektiğini öğrenince Buca Pazar yeri esnafı isyan etti. 

28 Mayıs Genel Seçimleri öncesi pazarcılar ödedikleri paraların fazla olduğunu ve kayıt dışı ödemeler yaptıklarını fakat her yaptıkları ödeme dekontuna ‘’Tezgâh Parası’’ notunu düşerek Hüseyin Kalmaz’ın hesabına gönderdiklerini söyleyerek belediye yetkililerinden yardım istediler. 

Odatv Buca ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Serkan Kalmaz’ı arayıp iddiaları sordu. 

CHP’li Meclis üyesi Serkan Kalmaz şöyle konuştu; 

’Ben Muhalif bir siyasetçiyim. CHP’liyim bu partide iki dönemdir (10) yıl Meclis üyesiyim fakat CHP’li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a karşı siyaset yapıyorum. Bizim kendi ekibimiz var. Ben pazarcı esnafından alınan paralarla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Beni bir gazeteci arkadaş aradı ondan sonra babam Hüseyin Kalmaz’la görüştüm. Kendisi kayıtsız bir paranın alınmadığını partililer bazen öncelik istiyor ben de mevzuata uygun şekilde yapılması gerektiğini anlatıyorum kişilere yıllardır diyerek cevap verdi ‘’ dedi. 

Babası Hüseyin Kalmaz ile ‘’siyasi hayatımı mahvettin’’ diyerek tartışma yaşadığı söylemleri üzerine ise; ‘’babamla aramızda hiç böyle bir konu yüzünden aramızda tartışma yaşanmadı ‘’ ifadelerini kullandı. 

Hüseyin Kalmaz CHP’li Meclis üyesi oğlu Serkan Kalmaz’la tartıştıktan sonra pazarcılardan kendi hesabına ve belediye çalışanı şoför arkadaşının hesabına yatan ‘’kayıt dışı ’’84 kişi olarak bilinen yaklaşık 2 milyon lira para toplandığı  bu  paraları pazarcı esnafına geriye iade edeceği söyleniyor. 

Serkan Kalmaz 2019 yılında kendisi hakkında birçok şikayet nedeni iddiası ile Başkan Erhan Kılıç tarafından Buca Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştı. 

Kaynak:odatv4.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.