BUCA OPERASYONU'NDA ŞOK DETAYLAR..BELEDİYE YETKİLİLERİ PAY ALIYORDU

BUCA OPERASYONU'NDA ŞOK DETAYLAR..BELEDİYE YETKİLİLERİ PAY ALIYORDU

İŞADAMI SAVCILIĞA BAŞVURMUŞ

A+A-

 

İzmir'de Buca Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Operasyonda İzmirli bir işadamının polis ve savcılığa yaptığı şikayetlerin önemli rol oynadığı öğrenildi. İddiaya göre İzmir'de temizlik firması sahibi iş adamı E.Ö, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında belediyedeki yolsuzluklarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Ö. İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Mali Büro'sunda verdiği ifadede, 2006 ile 2018 yılları arasında belediyeden ihaleler ve sonrasında yaşadıkları ile ilgili önemli detaylar belirtti. Ö. şunları söyledi:

' A .adlı bir iş adamının firmaları, 2010'dan bu yana ihaleleri yaklaşık maliyete yakın fiyatlarla alıyor. Çöp toplama ihalelerini kazanan Yıldız'ın şirketi, rüşvet bedellerini ödeyebilmek için, araçların yakıt bedellerini naylon fatura kestirerek yükseltti. Araçlar fazla vardiya yapmış ve fazla yakıt harcamış gibi gösterildi.

Bu miktarlar da belediyeye fatura edildi. İhalelerin şartnamesini oluşturan belediye yetkilisi M. üstlerinden aldığı talimat ile söz konusu işadamının firmalarının, şişirme bedeller üzerinden haksız kazanç elde etmesini sağlıyor.

Bu paralar da belediye görevlilerine rüşvet olarak dönüyor. Söz konusu işadamı, rüşvetleri önceki dönem bir başkan yardımcısına o başkan yardımcısı da başkana yakın bir isme teslim ediyordu. . Belediye yetkilisi M bu işten pay alıyordu' demişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.