ÇEŞME BELEDİYESİ 198 MİLYON LİRALIK İHALEYİ ŞEMDİNLİ'DEKİ FİRMAYA VERDİ

ÇEŞME BELEDİYESİ 198 MİLYON LİRALIK İHALEYİ ŞEMDİNLİ'DEKİ FİRMAYA VERDİ

Çeşme Belediyesi 198 milyon liralık ihaleyi Şemdili'deki firmaya verdi

A+A-

Çeşme Belediyesi’nin 197 milyon liralık Termal Kür Merkezi ihalesinde örneğine nadir rastlanan bir skandal yaşandı. Teknik şartnameye ‘konsorsiyum  olarak ihaleye teklif verilemez’ maddesi ekledi. Belediye iki teklifin verildiği ihaleyi Güveniş Mühendislik ile ASL İnşaat iş ortaklığına verdi. Kendi hazırladığı teknik şartnamenin dışına çıkan Çeşme Belediyesi 16 Mayıs 2023 tarihinde şirketlerle sözleşme yaptı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Turizm Cenneti Çeşme’de ihale skandalı. Çeşme Belediyesi 24 Nisan’da ‘Termal Kür Merkezi ve restoran yapım işi’ başlıklı bir ihale yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 199 milyon 423 bin lira olarak belirlendi. İhalenin teknik şartnamesi İSO kalite belgeleri şartı koyan belediye, ihaleye ortak teklif verilmeyeceğini eklemeyi de unutmadı. Şartnameye ‘Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez’ maddesi eklendi. Belediye böylece hazırladığı şartnameyle  şirketlerin ihaleye ortak olarak giremeyeceğini ilan etti.

REKABETİ ORTADAN KALDIRDI!

Çeşme Belediyesi’nin rekor tutardaki ihalesine çok sayıda firma ilgi gösterdi. 11 firma EKAP üzerinden doküman satın aldı. İhaleye ancak iki firma katıldı. İhaleyi 197 milyon 449 bin liralık teklifiyle Güveniş Mühendislik ile ASL İnşaat iş ortaklılığı kazandı. ‘Konsorsiyum yapılamaz’ şartı koşarak olası bir iş ortaklarının ihaleye girmesini engelleyen belediyenin ihaleyi konsorsiyum yapan iki firmaya vermesi skandal olarak yorumlandı.

BİRİ İSTANBUL DİĞERİ ŞEMDİNLİ'DE

Çeşme Belediyesi’nin 197 milyon 449 bin liralık Termal Kür Merkezi ve restoran yapım ihalesini kazanan şirketlerden Güveniş Mühendislik firması Hakkari Şemdinli Yolu üzerinde bir adrese kayıtlı. ASL İnşaat ise İstanbul Eyüp Sultan adresine kayıtlı gözüküyor. İki firma  bugüne kadar ilk defa iş ortaklığı yaparak ihaleye girdikleri görülüyor

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.