ÇEŞME GÜMRÜĞÜ'NDEKİ MÜTHİŞ VURGUNDA İKİNCİ PERDE

ÇEŞME GÜMRÜĞÜ'NDEKİ MÜTHİŞ VURGUNDA İKİNCİ PERDE

Çeşme Gümrüğü'nde kara para aklama soruşturması genişletildi.

A+A-

Bazı şirketlerin evrak üzerinde ihracat yapılmış gibi gösterip parasını almak için Çeşme Gümrüğü’ne başvurması ancak böyle bir işlemin sistemde görünmemesi üzerine Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında; 4 Gümrük memuru ve şirket yetkilisi olarak görünen iki vatandaş, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Ocak tarihinde gözaltına alınmışlardı..

Olayın bahis çeteleri veya uyuşturucudan elde edilen paranın temizlenerek sisteme dahil edilmeye çalışıldığı sırada ortaya çıktığı, yapılan inceleme sonrasında şirket veya şirketlerin böyle bir ihracat gerçekleştirmediği öğrenilmiş; şüpheliler ise mahkemece tutuklanmıştı..

"Kara Para Aklama”, “Hayali İhracat” ve “Rüşvet Operasyonu” gibi suçlar işlediği ileri sürülen ve haklarında yakalama kararı verilen 6 şüpheliye yönelik operasyonun 2. ayağında ise şahıslardan 4'ü İstanbul, 1'i İzmir ve 1'i de Gaziantep'te gözaltına alındı.

İstanbul'dan getirilen 4 şüpheli ile birlikte İzmir’den 5 kişi sabah saatlerinde Çeşme Adliyesi’ne sevk edildi. Gaziantep'te bulunan 1 şüpheli ise, bulunduğu ilde adliyeye sevk edildi.

Kaynak:etkihaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.