CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BEKO:'COVİD-19 POZİTİF OLAN ÇOCUKLAR KAYDA ALINMIYOR'

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BEKO:'COVİD-19 POZİTİF OLAN ÇOCUKLAR KAYDA ALINMIYOR'

Covid-19 pozitif olan çocuklar kayda alınmıyor!

A+A-


CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, çocuk hasta sayısının artmasına rağmen yaşa göre yüzdeleri verilen Covid-19 vakalarında 12 yaş altı çocuklara ait verilerin paylaşılmamasının nedenini sordu.

Çocuklarda hastalıkların yoğun olduğu bugünlerde Covid vakalarının da sıkça rastlandığı haberlere konu olurken CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle çocuk vaka istatistiklerinin neden açıklanmadığına yönelik soru önergesi verdi.  Konuyu Meclis gündemine taşıyan Beko, “18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, ülkemizde son bir haftada görülen vakaların yaşa göre yüzdeleri verilirken 12 yaş altı çocuklara ait bilgiler verilmemiştir. Covid-19, yeni doğan bebekler de dahil 12 yaş altı her çocukta saptanabildiği ve bu sebeple ailelerin, çocuk acilleri ve polikliniklerine başvurdukları bilinmektedir” dedi.
 

AŞILAMA 12 YAŞ ALTINA İNECEK Mİ?

CHP’li Beko’nun yanıtlanmasını istediği sorular şunlar: Ülkemizde son bir haftada görülen vakaların yaşa göre yüzdeleri verilirken 12 yaş altı çocuklara ait bilgiler neden verilmemiştir? Yaptığınız yazılı açıklamaya göre 12 yaş altında hiç Covıd-19 vakası saptanmamış görünmektedir. Bu durum normal midir? Bu açıklamaya göre çocuk hastanelerinde ve yoğun bakımlarında yatan 12 yaş altı Covid-19 pozitif olan çocuklar vaka olarak kabul edilmemekte midir? Covid-19 nedeniyle tedavi gören çocuk sayısı nedir? 5-11 yaşlarındaki çocukların Covid-19 aşı kapsamına alınmasını ve aşı kapsamının genişletilmesini düşünmekte misiniz?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.