CHP İZMİR’DEN TİRE’DE ESNAF ZİRVESİ  

CHP İZMİR’DEN TİRE’DE ESNAF ZİRVESİ  

YÜCEL “YANGININ ÜZERİNE BENZİN DÖKÜLÜYOR”

A+A-

 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel beraberindeki bir heyetle, Tire İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partiye katılan yeni üyelere rozet taktı. Tire çıkarması kapsamında ilçedeki ticaret ve esnaf odalarıyla bir araya gelerek, sektör temsilcileri ile toplantı yapan CHP İzmir heyeti, Tire Belediye Başkanı Atakan Duran’ı da makamında ziyaret etti. 

YÜCEL, ERDOĞAN KASTEN YAPIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyet, Tire’de ilk olarak CHP Tire ilçe başkanlığınca düzenlenen yeni üye rozet takma törenine katıldı. Aralarında muhtarlar, STK temsilcileri, Tire’nin önde gelen esnafları ve gençlerden oluşan yeni üyelere rozetlerini takan Deniz Yücel, üye katılım töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Toplumun tüm kesimlerinde hayat pahalılığının ağır yüklerinin yansımalarına hep beraber şahit oluyoruz. Cumhuriyet tarihimizde yaşadığımız tüm küresel ya da ulusal ekonomik krizlerin hiç birinde bu dönemki kadar ağır bedeller ödememiştik. Düşünün ki birkaç günlük süre içerisinde 1 dolar 10 TL’den 13 TL’ye yükseliyorsa bunun adı devalüasyondur. Ülkenin para birimi dünyanın en hızlı değer kaybeden, en değersiz para birimleri arasında. Cumhurbaşkanı partisinin grup toplantısında konuşuyor, TL 50 kuruş değer kaybediyor. Ekonomi biliminin gerçeklerinden uzak açıklamalar bilerek, isteyerek, kasten yapılıyor. AKP tarafından dışa bağımlı, ithalata dayalı bir sömürü sistemine çevrilmiş ekonomik düzenden en büyük zararı küçük esnaf ve çiftçilerimiz dolayısıyla halkımız görüyor. Döviz kurlarının kontrolden çıkması nedeniyle esnaf sipariş kabul edemiyor, çiftçi vadeli satış yapamıyor ve çarklar artık dönmüyor. Günden güne fakirleştirilen halkımız artık tek şeyi bekliyor, o da sandık.

YANGININ ÜZERİNE BENZİN DÖKÜLÜYOR

Yücel başkanlığındaki CHP heyeti, katılım töreninin ardından esnaf odalarının başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Düzenlenen esnaf buluşmasına Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Ünalmış, Lokantacılar Odası Başkanı Necat Sertdemir, Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Kaşan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Zenginol, Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz, Berberler Odası Başkanı Halil Öksüzer, Terziler Odası Başkanı Tayfur Etiğ ve Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Kantur katıldı. 

Oda Başkanlarının söz aldığı ve sıkıntılarını aktardığı bölümde; “50 Kg. un çuvalının çok kısa bir süre içerisinde 120 TL’den 360 TL’ye çıkmasının ekmek maliyetlerinin artmasına sebep olduğunu belirtildi.   Akaryakıt fiyatlarının artışı ise yolcu taşıma maliyetini arttırdığını zam yapılmak istense dahi fiyat belirlenemediğinden dert yanılırken, oda başkanlarını dinleyen Deniz Yücel şunları ifade etti;

 “Sorunlarınızın hepsini biliyoruz. Düzenli olarak raporlar hazırlayarak milletvekillerimize iletiyoruz. İzmir nezdinde çözebileceklerimizi çözüyoruz, Ankara’da çözülebilecek düzeyde olan sorunlarınız için de milletvekillerimiz TBMM nezdinde gerekli çalışmaları yapıyor. Bize aktardığınız sorunlarınızı da milletvekillerimiz aracılığıyla Ankara’da gündeme getireceğiz. Türkiye her geçen gün fakirleşmeye devam ediyor. Bu sorunların kalıcı çözümü, üreten bir ekonomik sisteme geçiştir. Tam demokratik, güçlendirilmiş parlamenter sistemi ülkemize getirdiğimizde ekonominin de rayına nasıl oturacağına hep beraber şahit olacağız. Fiyatlar zorla düşürülemez, kur artışı talimatla engellenmez. Tek başınıza, her kurumu, plansız ve programsız, ekonomi biliminin kurallarından uzak bir şekilde yönetmeye kalkarsanız, 128 milyar dolar rezervi hesapsızca satarsanız ekonomik yangının üzerine benzin döküyorsunuz demektir. Yapılan tam anlamıyla budur” ifadelerini kullandı.     

SARDOĞAN: ZİYARETİNİZ BİZİ MOTİVE ETTİ

İl başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyetin Tire ilçe başkanlığı ve ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyetini dile getiren, CHP Tire geçici kurul ilçe başkanı Şenol Sardoğan, İlçe Başkanlığında yapılan toplantıda konuştu. Sardoğan, “İl Başkanımız Deniz Yücel ve il yöneticilerimizin bu ziyareti bizleri hem mutlu hem de motive etti. Bizlere güç verdiniz. Bir aylık görev süremiz boyunca partimize 190 yeni üye kazandırdık ve üye çalışmalarına devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Millet İttifakını en iyi şekilde temsil etmek için, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu anlayışı Tire’de de tahsis etmek için, tüm kademelerimizle, var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.   

DURAN: DESTEKLERİNİZ BİZİ MUTLU EDİYOR

Örgüt ve Oda ziyaretlerinin ardından CHP heyeti Tire Belediye Başkanı Atakan Duran’ı makamında ziyaret etti. Belediye ziyaretinde konuşan Başkan Yücel, Duran’ın çalışmalarından memnuniyet duyduğunu kaydederek, “Tire’de belediye tarafından yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. İlçe örgütümüzle belediyenin uyumu bizleri memnun ediyor. Sayın Atakan Duran,  yönetilemeyen Türkiye’de her gün kötüye giden ekonomik koşullarda sosyal belediyecilik faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor” dedi. Belediye Başkanı Duran ise, CHP İzmir heyetinin ziyaretinden onur duyduğunu belirterek, “Hem CHP İzmir İl Başkanlığının hem CHP İlçe Başkanlığının hem de İzmir Büyükşehir Belediyemizin destekleri bizi çok mutlu ediyor. Yol arkadaşlığımız son derece önemli, Millet İttifakı iktidarında Türkiye layık olduğu yönetime kavuşacak” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e Tire ziyaretinde, CHP İl Başkan Yardımcıları Şener Akdemir, Cumhur Dereli ve Hüseyin Kızılkaya’nın yanı sıra CHP Kadın Kolları MYK üyesi Ayten Gülsever’de eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.