CHP'Lİ POLAT:'METRO İŞÇİSİNİN İSTEDİĞİ ZAM YÜZDE 226

CHP'Lİ POLAT:'METRO İŞÇİSİNİN İSTEDİĞİ ZAM YÜZDE 226

CHP'li Polat: 'İzmir Metro işçisinin istediği zam yüzde 226'

A+A-

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Metro ve tramvay hatlarını işleten İzmir Metro A.Ş. ve Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında 27 Şubat 2023’ten bu yana devam eden ve bu sabaha kadar süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmanın sağlanamayıp iki işletmede grev başlaması hakkında “Sendika temsilcilerini sağduyuya çağırıyor, işçilerimizin grevi sona erdirerek görevlerinin başına dönmeye davet ediyorum” dedi. 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KISITLI BÜTÇEYE RAĞMEN %105 ZAM TEKLİF ETTİ 

Polat “İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro ve Tramvay Çalışanları için Toplu İş Sözleşmesi Teklifi; En yüksek giydirilmiş net ücret 25.009 TL, en düşük giydirilmiş net ücret 22.105 TL ve en yüksek net ücrette 12.157’den 25.009’a çıkan teklifle önerilen artış oranı %105.

İstenilen ise; en yüksek giydirilmiş net ücret 39.685 TL, en düşük giydirilmiş net ücret 33.813 TL istenilen zam %226. Ayrıca istenilen rakamların içine yol, yemek ve izin ücretleri dahil değildir. Seçildiği ilk günden beri sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışan, İzmir’in parasını yine İzmir’e hizmet için kullanan ve bütçe harcamalarını da ona göre yapmak zorunda olan Başkanımız Tunç Soyer’in gösterdiği çabanın farkındayız. Ülkemizde sürekli artan enflasyon karşısında işçilerin yüksek maaş alarak çalışmasını isteriz. Hiçbir çalışanın ekonomik olarak zor duruma düşmesini elbette ki ne başkanımız ne de bizler isteriz, ancak İzmir Büyükşehir Belediyemizin yerine getirmesi gereken yatırımlar söz konusu.  Türkiye geneli dikkate alındığında; kamu işçilerine önerilen %105 lik zammı yapan belediyemizin bu grevi hak etmediği düşüncesindeyim. İzmirlilerin daha fazla mağduriyet yaşamaması adına sendika temsilcilerini sağduyuya çağırıyor, işçilerimizin grevi sona erdirerek görevlerinin başına dönmeye davet ediyorum” dedi. 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.