ÇİĞLİ'DE HALK ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NE YÜRÜDÜ

ÇİĞLİ'DE HALK ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NE YÜRÜDÜ

Çiğli'de halk Çiğli Belediyesi'ne yürüdü

A+A-

Çiğli Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen Çiğli Köyiçi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan revizyon planları tepkiyle karşılandı. Köyiçi sakinleri, Çiğli Belediye önünde bir araya geldi.

Mahalle sakinleri adına Avukat Mahmut Temel konuştu. Temel, Köyiçi halkının planlara izin vermeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Köyiçi sakini Avukat Şenay Tavus, planlara dava açtığını söyledi ve vatandaşlara dava açma yönünde çağrıTemel, dönemin Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından hazırlanan planın halkın itirazı sonucu Aziz Kocaoğlu’nun iptal ettiğini ve Utku Gümrükçü’nün 2019’da seçim döneminde vatandaşlara kendi geçilirse mahalle sakinlerinin memnuniyetine göre planları hazırlayacağının sözünü verdiğini hatırlattı.

Temel, “Aradan geçen beş sene sonunda hazırlanan revize imar planlarının, daha evvel kabul görmeyen planlardan mantalite olarak farklı olmadığı, emsal oranları olarak hemen hemen aynı olduğu fakat düzenleme ortaklık payı kesintisi olarak çok daha fazla olduğu görülmüştür. Çiğli’nin en güzide yeri olan mahallemizin yeni imar revizyonu ile birlikte kazananları kanunun izin verdiği oran olan yüzde 45 ten daha fazla düzenleme ortaklık payı kesen belediye ve bu dönüşümde altın değerinde olan topraklarda iş yapacak müteahhitler, kaybedeni elindekinden daha azına razı edilmek istenen mahalle sakinleri olacaktır. Askıya çıkana kadar kimsenin fikir sahibi olmadığı planları yapan, onaylayan ve halka karşı safları bir tutan tüm siyasiler bu vebalin ortağıdır” dedi.

da bulundu. Uygulanmak istenen imar planında mahalle mevcut yapı stoğu yok olarak kabul edilmiş tüm mahallenin arsa olarak kabul edildiğini söyleyen Temel, “Yeni imar adaları ve tek parsel halinde yeni yollar oluşturulmuş, bu yeni imar adalarında mevcut parseller değiştiği için paylaşım dağıtım cetvellerine kalmış, kimse kendi yapamayacağı için tek ve büyük parseller bölünmesi engellenerek bu planda büyük rantçı müteahhitlerin eline bırakılmıştır. Bu mevcut planda 100 metrekare iki dairesi olan 260 metrekare inşaat alanı hakkına sahip olmaktadır. Tek başına yapamadığından komple bir müteahhitle anlaşıldığında en az yüzde 50’si müteahhit tarafından alınacak ve geriye kalan en fazla 130 metrekare ile ya bir büyük daire ya da çok küçük iki daire elde edilecektir. Oysa mevcutta 200 metrekare iki ve üç dairesi olan bu imarı neden kabul etsin. Bir de üç imarlı katlı binası var ise kendi ve evlatları oturuyor ise nasıl paylaşım yapsın. Mahallemizin arsa alanları küçük iken bu maksimum tutulan ve hatta bahçelik bölgesinde yasal oranların çok üzerinde olan kesintiler ile bizlerin tapulu malları adeta yağmalanmak istenmektedir” diye konuştu.

Mahmut Temel, “Köyiçi mahalle sakinleri olarak tapulu, neredeyse bir asırdır yaşamakta olduğumuz evlerimizi, işyerlerimizi, bahçelerimizi bu rant uğruna gözü dönmüş siyasilerin, kurdukları kurgu planlarda 15 kat adada tek parselleri oluşturması ile bu sayede büyük müteahhitlerin yağmalamasına için yapılan yapılacak planlara asla müsaade etmeyeceğimizi ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

'KARARDAN UTANMALISINIZ’
İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, “ Oradaki kültür birikiminin yok olmaması adına desteğimizi vereceğiz. Çiğli Belediyesi’nde meclis üyemizin olmamasından dolayı bugün oybirliği ile geçirenler karardan utanç duymalı. Halkın hakkını savunması gerekirken, aldıkları karardan utanmalılar. Bu halkın hakkını teslim etmek mecburiyetindesiniz. Köyiçi sakinlerimizin hak ve hukuk mücadelesinde hukukçu arkadaşlarımızla süreci takip edip hak kaybı yaşamamaları için tüm desteğimizi halkımıza vereceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz.” açıklamasını yaptı.



 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.