EBSO BAŞKANI YORGANCILAR'DAN 9 EYLÜL PAYLAŞIMI

EBSO BAŞKANI YORGANCILAR'DAN 9 EYLÜL PAYLAŞIMI

KURTULUŞUMUZUN YENİ YÜZYILINA DOĞRU 

A+A-

 

 

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “9 Eylül 1922 sadece İzmir’in değil, ülkemizin de kurtuluşunun, misak-ı millinin tesisinin ve modern bir Cumhuriyete giden yolun sembolüdür” dedi.    

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaline karşı atılan ilk kurşunla filizlenen mücadele, atamızın 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla Anadolu’da büyük bir çınara dönüştü. Büyük zorluklarla ve fedakarlıklarla büyüyen o çınar, hepimizin toprağı, yurdu oldu. 1919’da başlattığı mücadeleyi, büyük zorluklar ve fedakarlıklardan sonra 9 Eylül 1922’de mutlak bir zafere eriştiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizle gazilerimizi minnetle yad ediyorum” diye konuştu.  

Bu asırlık çınarın bugün hepimizi gölgesinde korumaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Ender Yorgancılar  “Ancak, diğer taraftan da dünya zor günlerden geçerken, ülkemizin de politik ve ekonomik bağımsızlığını riske eden nice tehditle yüzleşiyoruz. Bu tehditleri bertaraf ederek, geleceğe emin adımlarla yürümemiz de yine sadece bir asır önceki mücadele ruhuyla mümkün olabilir. O nedenledir ki, kutlama törenine gerek yok diyen ve o ruhu önemsemeyen zihniyeti kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. 

Küresel ekonominin içinde bulunduğu zorlu süreçten en az zararla çıkabilmek adına; bir kez daha politik ve ekonomik mücadeleye ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Yorgancılar şunları söyledi: “Bu yüzden, 9 Eylül ve 9 Eylül’e kadar sürdürülen mücadele ve kurtuluş ruhu, günümüze hala ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Her daim rehberimiz olan bu zaferden aldığımız ilhamla Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; bize emanet edilen bu kutsal topraklarda mirasımıza sahip çıkmaya, “Üretim Yoksa Kalkınmak Hayaldir” diyerek, üretmeye, ihracata ve istihdam sağlamaya devam ederek, bölgemize ve ülkemize katkı koymaya devam edeceğiz. Güzel İzmirimizin kurtuluşu olan 9 Eylül’ü, 100. yılında gururla kutluyorum”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.