EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE KURULDU...GEBE OKULU...

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE KURULDU...GEBE OKULU...

Ege Üniversitesi açıkladı

A+A-

Sağlıkta Türkiye’nin önemli referans merkezlerinden olan Ege Üniversitesi, bu alandaki projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.  Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Karşıyaka 27 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin iş birliğinde “Ege Gebe Okulu” açıldı.

EÜ Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesinde gerçekleştirilen açılış törenine; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asiye Durmaz Akyol, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli,  Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Soğukpınar, projeyi gerçekleştiren Ebelik Bölümü akademisyenleri Prof. Dr. Birsen Karaca Saydam, Dr. Öğretim Üyesi Aysu Ekşioğlu, Araştırma Görevlisi İlkay Ünal ile öğrenciler ve gebeler katıldı. Proje ile gebelerle birlikte eşlerine de hamilelik süreçlerinde destek olmak, anne adaylarını doğum sürecine hazırlamak, yeni doğan bakımı konusunda bilgilendirmek ve çiftlerin farkındalıklarını artırmak hedefleniyor.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Soğukpınar, projenin gebelerle birlikte ebelik eğitimi alan öğrenciler için de faydalı olacağını belirtti. Prof. Dr. Soğukpınar, “Bu projenin hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerimiz için uygulama alanı sağlaması, projeyi daha da değerli hale getiriyor. Gebelere verilecek eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyor ve bu anlamda var gücümüzle çalışıyoruz. Gebelere ulaşmak ve eğitim almalarını sağlamak çok kolay olmuyor. Bu nedenle eğitim alanımızdaki anne adaylarının fazlalaşmasına çok önem veriyoruz. Gebe Okulumuzun açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Anne adaylarını normal doğuma yönlendirmeyi hedefliyoruz”

Projenin mimarlarından olan Prof. Dr. Birsen Karaca Saydam, gebelikteki en önemli sorunlardan birinin sezaryen olduğunu belirtti. Prof. Dr. Karaca Saydam, “Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre son yıllarda ülkemizde ve dünyada isteğe bağlı sezaryen doğum oranlarının artması, bu projeye başlamamızı sağlayan etmenlerden biri. Sezaryen doğum, normal yollardan dünyaya gelemeyecek bebeklerin kurtarılması olarak da ifade edilebilecek bir yoldur. Anne adaylarını eğiterek normal doğuma yönlendirmeyi hedefliyoruz.  Bu projenin amacı, gebeleri bilinçlendirmek ve sezaryen doğum oranlarını azaltarak normal doğum oranlarının artması sağlamaktır” dedi.

Gebelik Bölümü öğrencilerinin de faaliyet göstereceği ve dört hafta sürecek “Gebelik Okulu” projesinde; haftada iki saat olmak üzere teorik bilgilerle beraber uygulamalı dersler de verilecek. Anne adaylarına uygulamalı olarak nefes çalışmaları ve egzersizler yaptırılacak. Aynı zamanda katılımcılara egzersiz için gerekli koşulların sağlanması, dikkat edilmesi gereken kurallar ve egzersizin sonlandırılması gereken acil durumlar hakkında bilgiler aktarılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.