EGE'DE ÖĞRENCİLER VE İŞVERENLER BU FUARDA BULUŞACAK

EGE'DE ÖĞRENCİLER VE İŞVERENLER BU FUARDA BULUŞACAK

İş arayan öğrencilerin dikkatine

A+A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, 21-22 Mart 2022 tarihlerinde yapılacak olan  “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı- EGEKAF” hazırlıkları devam ediyor. 

Ege Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, bölgedeki 20 üniversitenin paydaşlığı ile gerçekleştirilecek olan “EGEKAF”a ev sahipliği yapacak. İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesinin istihdam ve kariyer olanaklarını canlandırmak hedefi ile yapılacak olan fuarın hazırlıkları Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğünde sürdürülüyor.

Son dönemde araştırma üniversitesi etiketi alarak bilim dünyasına nitelikli araştırmalar kazandıran Ege Üniversitesinin “Yetenek Her Yerde” teması ile kariyer fuarına ev sahipliği yapacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanlığı, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile bölgesel kariyer fuarları düzenleniyor. Her bölgede gerçekleştirilen bu etkinliklerden biri olan  ‘Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’ bu sene Fuar İzmir’de, üniversitemiz organizasyonuyla bölgemizdeki diğer paydaş üniversitelerin katılımı ile gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz, sahip olduğu insan kaynağı, donanımlı araştırma altyapısı, binlerce öğrencisi ve mezunu ile bölgemizin inşa edici öncü kurumlarından biridir. Bölgemizin kalkınmasına, refahına önemli katkılar sunan üniversitemiz, üniversite - sanayi etkileşimleriyle; yenilikçilik, girişimcilik, inovasyon ve üretim yelpazesinde köprü rolü üstlenmektedir. Sahip olduğu potansiyeli ile bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncü, yönlendirici rol üstlenen üniversitemiz, ayrıca bölgemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının geliştirilmesi ve yetiştirilmesinde önemli girdi sağlamaktadır” diye konuştu.

İş’in ucunda sen varsın

Fuarın, Ege Bölgesi’ndeki üniversite öğrencilerini, bakanlık temsilcileri ve iş dünyası ile bir araya getireceğini vurgulayan Rektör Budak,  “Ülkemizde farklı sektörlerde hizmet veren önemli kuruluşların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının da yer alacağı bu fuar ile öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz sektörün öncü isimleri ile tanışacak,  önemli iş bağlantıları oluşturma şansını yakalayacaklar. İş ve staj bulma süreçlerine ve istihdamlarına yönelik girişimlerde bulunacaklar. Sadece öğrencilerin kariyerine değil, katılımcı firmaların gelecek projeksiyonlarına da büyük katkı sağlanacağına inanıyorum. Ayrıca düzenlenecek panel, sempozyum, konferans,  atölye çalışmaları ile kariyer ve iş dünyasına yönelik bilgilendirmede bulunulacak” dedi.

Fuarın, öğrenci-sektör buluşması adına önemli bir adım olacağını söyleyen Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu, “Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. EGEKAF, hem mezunların kariyer hedeflerine katkı sağlaması hem de öğrencilere staj imkanı yaratmasından ötürü gençlerimiz için bulunmaz bir fırsat. Fuar sayesinde kurum, kuruluş ve firmalar da ihtiyaçları olan nitelikli eleman gücüne ulaşmış olacaklar. Fuarın ana hedefimiz olan istihdam konusunda çok önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleşecek fuarımıza tüm öğrencilerimizi ve mezunlarımızı bekliyoruz” dedi.

Binlerce öğrenci iş dünyasını yakından tanıyacak 

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olan etkinlik;  Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve mezunlarına yönelik düzenlenecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.