EYT İZMİR’DE BULUŞTU CHP TAM DESTEK VERDİ

EYT İZMİR’DE BULUŞTU CHP TAM DESTEK VERDİ

SERTEL VE BEKO’DAN MİLLET İKTİDARI SÖZÜ

A+A-

 

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu tarafından, Muhalefet partilerine EYT’lilerin beklentileri ve sıkıntılarının anlatıldığı bir organizasyon düzenlendi. 

Buca’da, “ Varız, Biriz, Birlikteyiz ve İzmir’deyiz” başlığı altında düzenlenen organizasyona, EYT’liler Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ev sahipliği yaparken, buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisini temsilen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Kani Beko ile CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe katıldı.

ÖZÜPAK: YANIMIZDA OLANIN SEÇİMDE YANINDA OLACAĞIZ

İzmir’de EYT’lilerin seslerini bir kez daha duyurma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını ifade eden, EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak konuşmasında şunları söyledi,

Bugün çeşitli illerden İzmir’de buluşan 500’den fazla EYT’li üyemizle “Varız, Biriz, Birlikteyiz ve İzmir’deyiz başlığı altında bizleri anlayan ve destekleyen muhalefet partisi temsilcileriyle birlikte olmayı çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Bizler çok kararlıyız. EYT’liler olarak yanımızda olanın yanındayız sloganıyla, birliğimizi koruyarak, bugün yanımızda olup, çözüm için çalışanları, derdimizi anlayanları seçimde yalnız bırakmayacağız. Birliğimizi koruyarak seçim zamanı da dik bir duruş sergileyeceğiz. Muhalefet partilerinin bizleri anlaması ve sorunlarımızı bilmesini çok önemsiyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesi için bizlerden yardımlarını esirgemeyen CHP İzmir il başkanı Sayın Deniz Yücel ve Buca ilçe başkanı Sayın Hacer Taş Gültepe başta olmak üzere tüm siyasi partilerin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum.

YÜCEL: BİZİM İÇİN BU MESELE OY KAYGISI DEĞİL HAK MÜCADELESİDİR

Federasyon başkanının ardından bir konuşma yapan, CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarını çok iyi bildiklerini ve çözüm için hazır olduklarını söyleyerek başladığı konuşmasında şunları ifade etti;

Emeklilik haklarını almak için Örgütlenen, direnen, mücadele eden EYT’lileri saygıyla selamlıyorum. Söze başlarken şunu söylemek istiyorum, lamı cimi yok, aması fakatı yok EYT'liler devlet eliyle mağdur ediliyor. “Dicle’nin kıyısında, kurdun kaptığı koyun bile benim mesuliyetim altındadır” diyenler iş EYT'lilere gelince sorumluluktan kaçıyor. Mecliste çıkarılan bir yasa ile emeklilik hakları gasp edildi. İşe girerken kaç sene çalışacağını, kaç gün prim ödeyeceğini, kaç yaşında emekli olacağını bilen EYT'lilerle ilgili iktidar sözünü tutmadı. Her şeye rağmen EYT’lilerin taşıdığı umudu ve verdikleri mücadeleyi bizler de paylaşıyoruz, destekliyoruz. Bu iş emek, hak ve sosyal devlet meselesidir. 5 milyon EYT’li işsizlikle, yoksullukla, açlıkla mücadele ediyor. Eğer hakka, emeğe saygınız ve inancınız varsa, EYT’lilerin hakkı derhal teslim edilmelidir. Edilmediği takdirde ilk seçimde değişecek ve adı Millet iktidarı olacak olan iktidarımızda, mağduriyetleriniz giderilecek ve sosyal devletin gereği yapılacaktır. Bizim için bu mücadele, asla seçim malzemesi veya oy kaygısı değildir. Bu hak mücadelesidir ve hak yerini buluncaya kadar yanınızda olacağız.

SERTEL VE BEKO’DAN MİLLET İKTİDARI SÖZÜ

EYT’lilere seslenen CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Kani Beko’da, Emeklilikte Yaşa Takılanların haklı davalarında yanlarında olduklarını, AKP iktidarının tüm oyalama çabalarına rağmen mecliste sürekli olarak EYT’lilerin sesi olmaya devam edeceklerini, AKP iktidarı haklarını teslim etmez millet iktidarında EYT’lilerin hakkının teslim edileceğini ifade ettiler. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.