FRANSA ULUSAL BAYRAMINI İZMİR'DE KUTLADI

FRANSA ULUSAL BAYRAMINI İZMİR'DE KUTLADI

TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ

A+A-

İzmir'de, Fransa Büyükelçisi Hervé Magro, eşi Maria Magro ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ev sahipliğindeki resepsiyonla "Fransa Ulusal Bayramı" kutlandı. Büyükelçi Magro, İzmir'deki Fransız hizmet birimlerinin kültürel ve ekonomik seferberlik başlattığını söyledi. 
 
Fransa İzmir Konsolosluğu'ndaki resepsiyona, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de görevli konsolosluk erkanı, yabancı misyon şefleri, diplomat, askeri yetkililer, akademisyenler ile iş dünyasının önde gelen isimleri ve İzmir'de yaşayan Fransızlardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
 
UKRAYNA'NIN YANINDAYIZ
İstiklal Marşı ve Fransa Ulusal Marşının okunmasının ardından Büyükelçi Hervé Magro, konuklara Türkçe ve Fransızca hitap etti.  Bu yıl Fransa Ulusal Bayramı'nı "buruk" kutladıklarına dikkat çeken Magro "Geçtiğimiz 24 Şubat tarihinden bu yana ortalığı kasıp kavuran Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa toprakları üzerinde ortaklaşa inşa edilen barışı akamete uğrattı. Tek sorumlusu Rusya olan bu anlaşmazlık tüm dünyayı etkiledi. Savaşın Avrupa’ya geri dönüşü ile tarihi bir imtihanla karşı karşıya kalan Ukrayna halkı, Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya aday ülke statüsü vermesinden de anlaşıldığı gibi, paylaştığımız değerleri ve ilkeleri savunmak için bugün cansiperane savaşıyor. Bizler, kararlı bir şekilde yanlarında durmayı sürdüreceğiz" dedi.
 
TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ
Türkiye ve Fransa’nın bu açıdan aynı hedefleri paylaştığını söyleyen Magro, küresel ölçekte gıda güvenliği açısından hayati önem taşıyan, tahılların Ukrayna limanlarından çıkışının engellenmesi sorununa çözüm bulmak için Türkiye'nin çabalarını özellikle desteklediklerini belirtti. 
 
GELECEĞİMİZ ORTAK
NATO bünyesinde iki tarihi müttefik olarak Türkiye ve Fransa’nın uzun bir ortak geçmişi paylaştığını ifade eden Magro şöyle devam etti:
“Yıllardır bu iki ülke, ortak bir gelecek kurma amacıyla çalışıyor. Temaslarımız gün geçtikçe katlanarak artıyor. Bizleri birleştiren çok sayıda bağı, kültürel ve ekonomik işbirliğini gelecek yıllarda daha da güçlendirmeyi temenni ediyoruz” 
 
İZMİR'E ÖZEL İLGİ
Türkiye’deki belediyelerin, Fransa ile ikili ilişkilerinde ayrıcalıklı yeri olduğunu belirten Magro, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile nitelikli bir işbirliği yürüttüklerini söyledi. Magro, çevre ve enerji alanlarındaki önemli küresel zorluklarla başa çıkabilmek için özellikle İzmir’de birlikte çalışılmasına ayrıca önem verdiğini belirtti. Magro, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'i kastederek "Sayın Başkan bu konuda ekibinizle yaptığınız çalışmaları takdir ediyorum. Bu bağlamda, Paris İklim Anlaşması’nı yaşatmak için Fransa’nın size destek anlamındaki taahhüdü açıktır" dedi. 
 
KÜLTÜREL ZENGİNLİK
İzmir’deki Fransız hizmet birimlerinin de pandemi süreci sonrasında faaliyetlerinin olağan seyrine kavuşması için seferber olduğunu söyledi. Fransız Kültür Merkezi’nin İzmir Şubesinin önemli kültürel etkinlikleri hayata geçirdiğini, Arkas Sanat Merkezi'nin de şehrin kültürel hayatının canlılığına katkı sağladığını belirtti. Konuşmasında Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak'a teşekkür eden Fransa Büyükelçisi Magro, "Fahri Konsolosumuz Zeliha Toprak, her daim, İzmir ve bölgede Fransa'nın hizmetinde nitelikli ve etkin çalışmalar gerçekleştiriyor. Tıpkı bu gecenin kusursuz organizasyonu gibi" dedi. Magro geceye destek veren kurumlara da teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.