GAZİEMİR'DEN DEPREMZEDELERE BÜYÜK DESTEK

GAZİEMİR'DEN DEPREMZEDELERE BÜYÜK DESTEK

472 koli eşya toplanarak deprem bölgesine gönderildi.

A+A-

Gaziemir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına yoğun ilgi gösteren yurttaşların desteğiyle bir günde 472 koli eşya toplanarak deprem bölgesine gönderildi.

Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Gaziemir Belediyesi de yardım kampanyası başlattı.

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından bölgede depremden etkilenen vatandaşların çağrılarına duyarsız kalamayan Gaziemir Belediyesi’nin başlattığı kampanyaya yurttaşlar yoğun destek verdi. Gaziemir ESBAŞ Spor Salonu’nda yürütülen kampanyaya battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışı yaptı. Yapılan bağışlar, gönüllüler ve belediye çalışanları tarafından gruplandırılarak kolilere koyuldu. Kampanya kapsamında 53 koli çocuk kıyafeti, 185 koli yetişkin kıyafeti, 11 koli battaniye, 17 koli atkı-bere, 10 koli ped, 30 koli peçete-tuvalet kağıdı, 72 koli çocuk bezi, 22 koli ıslak mendil, 25 koli bakliyat, 17 koli atıştırmalık, 8 koli konserve, 18 koli bebek maması, 2 koli kişisel bakım eşyası, 2 koli çay ve su toplandı. Toplanan eşyalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon merkezi Fuar İzmir’e ulaştırıldı. Burada toplanan eşyalar uçakla deprem bölgesine gönderildi. Devam eden kampanyaya destek vermek isteyenler Gaziemir Esbaş Spor Salonu’na bağışlarını bırakabilir.

 

“Dayanışmayla bu günleri aşacağız”

Kampanyaya destek veren yurttaşlara teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Acımız çok büyük. Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük felaketini yaşıyoruz. Dayanışma içerisindeyiz. Bağış yapanlara ve gönüllü olarak bu bağışları paketleyenlere çok teşekkür ediyorum. Gaziemirli yurttaşlarımız büyük bir dayanışma örneği sergilediler ve bir günde 472 koli eşya toplayarak deprem bölgesine gönderdik. Bu yaraları dayanışmayla hep birlikte saracağız ve bu zor günlerin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.