GÖZ AMELİYATLARI LAZER İLE ARTIK ÇOK KOLAY

GÖZ AMELİYATLARI LAZER İLE ARTIK ÇOK KOLAY

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir

A+A-

Göz ameliyatları artık daha kolay. EKOL Göz Hastanesi lazer ile göz ameliyatları hakkında bilgi verdi. Hastane lazer ile yapılan göz ameliyatını, nasıl yapıldığını hastalara anlattı. Hastaneden yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

Tıbbi adı ile “Excimer Lazer Göz Ameliyatı” olarak adlandırılan lazer göz ameliyatı ile hipermetrop, miyop ve astigmat ve katarak gibi pek çok farklı göz hastalığı tedavi edilebilmektedir. Gündelik hayatında gözlük veya lens kullanmak istemeyen kişiler daha sağlıklı gözler elde edebilmek için lazer göz ameliyatı tekniklerinden yararlanmaktadır. Lazer yardımı ile yapılan göz ameliyatı operasyonu lazer göz ameliyatı gözün görme bozukluklarını tamamen ortadan kaldırabilmek amacı ile kullanılmaktadır. Görme kusurları mevzu bahis olduğu zaman hastalarda herhangi bir yan etki olmadan uygulanabilecek ameliyatlar arasında lazer göz ameliyatı yer almaktadır. 

Lazer Göz Ameliyatı ile Hangi Göz Hastalıkları Tedavi Edilir

Lazer göz ameliyatı aynı zamanda miyop tedavilerinde de kullanılmaktadır. Miyop tedavisi olmak isteyen kişiler genellikle net olarak görebilirken uzağı net olarak görememekten şikayetçi olurlar. Bu durumun sebebi gözün kornea kısmına gelen ışınların kırılmasından kaynaklanmaktadır. Yanlış biçimde kırılan ışınlar retina bölgesinin ön kısımlarına doğru odaklanmasını engeller ve hastalarda miyop göz hastalığı meydana gelir. Lazer göz ameliyatı, bu hastalığı yaşayan kişilerin hastalık derecesine ve hastanın genel durumu göz onunda bulundurularak uygulanabilmektedir. 

Lazer kullanarak hipermetrop tedavisi olmak isteyen kişiler genel olarak yakını net bir biçimde görememekten şikayetçi olurlar. Göze gelen ışınların korneada kırılmasından ve retina bölgesinin arka kısmına odaklanamamasından dolayı bu hastalık meydana gelir. Lazer göz ameliyatı sayesinde hipermetrop hastalığı da tedavi edilebilmektedir.
Bu hastalıklar dışında hastalığın derecesi ve hastanın durumuna göre farklı göz rahatsızlıkları da lazer göz ameliyatı sayesinde tedavi edilebilmektedir.

Lazer Göz Ameliyatı Kimlere Uygulanmaz

Göz hastalıkları yaşayan kişilere lazer göz ameliyatının uygulanabilmesi için ön tetkiklerin yapılması gerekir. Bu durum dışında hamile ve emziren kadınlar ile birlikte şeker hastalığı kontrol altına alınmamış kişilere karşı dikkatli olunması gerekir. AIDS hastaları, üst düzey göz kuruluğu yaşayanlar ve genel sağlık durumu ameliyata uygun olmayanlara lazer göz ameliyatı tavsiye edilmemektedir. 

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir

Lazer göz ameliyatı sonrasında her ameliyattan sonra ortaya çıkabilecek basit sorunlar meydana gelebilir. Ancak hastalar genellikle lazer göz ameliyatından sonra birkaç gün içerisinde gündelik yaşamlarına dönebilirler. Lazer göz ameliyatından sonra sizi rahatsız etmeyecek ufak kızarmalar ve gözde batma hissi ortaya çıkabilir. Bu durumlar son derece doğal durumlardır ve en kısa süre içerisinde kendiliğinden kaybolabilecek durumlardır. Göz kuruluğunun engellenebilmesi için doktorunuz tarafından size verilecek göz damlanızı kullanmanız yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.