HAMZA DAĞ GENÇLERE PROJELERİNİ ANLATTI

HAMZA DAĞ GENÇLERE PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ gençlerle buluştu..

A+A-

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, proje ve vaatlerini açıkladığı üçüncü lansman toplantısını Gaziemir ilçesi, Sarnıç Mahallesi’nde düzenledi.

‘’BİZ SİZLERLE AYNI DİLİ KONUŞABİLİYOR, AYNI DUYGULARI PAYLAŞABİLİYORUZ’’

‘Gençlik’ odaklı projelerini açıklayan Dağ,’’  Gençler, cesaretimizi takviye ve devam ettiren sizsiniz.  Siz almakta olduğunuz eğitim ve kültürle; insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlık mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe bu şekilde seslenmişti.  "Ey yükselen yeni nesil. İstikbal sizsiniz" . Her daim, istikbal sizlersiniz. Bu ülkenin bugününü yaşayan, yarınını inşa eden sizlersiniz.  İzmir'i, Türkiye'yi omuzlarında yükseltecek olan, sizlersiniz. Bizlerin ise asli vazifesi, bu serüvende sizlere var gücümüzle destek olmaktır.  Bugün burada, yalnızca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bulunmuyorum. Aynı zamanda sizler gibi; gençliğini eşsiz İzmir'imizin sokaklarında geçirmiş,  yürüdüğünüz yolda daha önce yürümüş, kahvaltı ettiğiniz fırından boyoz yemiş,  Tarihi Asansör'den İzmir'in güzelliğine büyülenerek bakmış,  İzmir'imizin nice güzelliklerini tecrübe etmiş bir ağabeyiniz olarak bulunuyorum. Elbette gençlerimizi yalnızca ortak tecrübelerle anlıyor, algılıyor değiliz.  Genç yaşta İzmir'de siyasete atılmış biri olarak, son 20 senemiz hep gençlerin içinde geçti. Dolayısıyla çok şükür ki şunu söyleyebiliyoruz; biz sizlerle aynı dili konuşabiliyor, aynı duyguları paylaşabiliyoruz. Gençlerin ne istediğini, nasıl baktığını, neye önem verdiğini iyi biliriz. Gençlerin nasıl bir İzmir istediğini, hangi imkanlara ihtiyacı olduğunu biz anlarız.  İzmir'e milletvekili olarak hizmet ettiğimiz yıllar boyunca hep şehrimizin, insanımızın sorunlarını görme fırsatımız oldu.  İhtiyaçlara, taleplere cevap vermek, sorunları çözmek için elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Bu süreç boyunca, milletvekili olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik.  Artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım… İzmir’imiz için hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğimiz yeni bir hikayenin başlangıcındayız.  Bugün de burada ‘İzmir'in gençleri için birlikte neler yapacağız?’ sorusunun cevaplarını sizlerle paylaşmak için toplandık’’ dedi.

4 ANA BAŞLIKTA GENÇLİK PROJESİ

Projelerini 4 ana başlıkta toplayan Dağ,’’ İzmir dinamik, üreten, sürekli gelişen bir şehir olmalıdır. İzmir'in genç, zamanın ruhuna ayak uyduran, her alanda öncü bir şehir olmalıdır. Bunu başarabilmenin yolu gençlerimizi İzmir’in merkezine koymaktan geçer.  Bu nedenle biz, inşallah göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizi, gençler için;  kolay yaşanabilir,  rahat hareket edilebilir,  kendilerini güvende hissettikleri, her daim destek gördükleri,  karar mekanizmasında yer aldıkları, vazgeçilmez bir şehir kimliğine kavuşturacağız. Eğitimde, sosyal, kültürel faaliyetlerde, ulaşımda, sporda, bilişimde ve birçok alanda gençleri mutlu, yaşayan, dinamik bir İzmir'i hep birlikte inşa etmek için çalışacağız. Bu hedefe ulaşmamızı sağlayacak projelerimizi 4 ana başlıkta topladık’’ diye konuştu.

‘’EN BÜYÜK YATIRIMI İSTİKBALİMİZİN ASIL SAHİBİ OLAN GENÇLERİMİZE’’

Eğitimde, sosyal, kültürel faaliyetlerde, ulaşımda, sporda, bilişimde ve birçok alanda gençleri mutlu, yaşayan, dinamik bir İzmir'i hep birlikte inşa etmek için çalışacağız diye konuşan Dağ, projelerinin ilkinde,’’ İlk olarak Gençlerimiz için eğitim ve istihdam altyapısı için Eşsiz İzmir’in sadece önümüzdeki 5 yılında değil, 10 yıllar boyunca eşsiz kalabilmesi için en büyük yatırımı istikbalimizin asıl sahibi olan gençlerimize yapacağız. Geleceğe doğru yürürken hiçbir endişe taşımadan, adımlarınızı güvenle atabilesiniz diye eğitim hayatınızın her dönemini kolaylaştıracak, çeşitli alanlarda istihdam olanaklarını artıracağız. Artık bir genç, üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulmak için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak’’ dedi.

‘’İZMİR’İ İNOVASYONUN MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ’’

Alsancak Bilişim Vadisi müjdesini veren Dağ,’’ Meydan Alsancak projesi içerisinde oluşturacağımız bilişim vadisi ile İzmir’i inovasyonun merkezi haline getiriyoruz. Bilişim vadisinde hizmete sunacağımız yazılım geliştirme, iş geliştirme, kuluçka, oyun ve animasyon geliştirme merkezleriyle çeşitli alanlarda girişimcilik faaliyeti yürüten yeni firmalara destek olacağız. Mekân planlamasında girişimcilere ofis, sekretarya, muhasebe destekleri sağlayacağız.  Vadi içerisinde oluşturacağımız ve yapılacak Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılmak üzere laboratuvar ve makine ekipman parklarıyla girişimcilerin çalışmalarını kolaylaştıracağız.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile müşterek bir şekilde girişimcilerin çeşitli muafiyet ve teşviklerden faydalanmasında öncü rol üstlenecek, girişimcilerimize danışmanlık ve mentörlük hizmeti sağlayacağız’’ dedi.

"İSTİHDAM AÇIĞINA YÖNELİK İŞE GİRİŞ GARANTİLİ MESLEK KURSLARI"

İş bulma sorununa çözüm getirecek bir projesini açıklayan Dağ,’’ İstihdam ofisleriyle, yalnızca iş arayan ve işçi arayanları bir araya getirmekle kalmayacak, istihdam açığı bulunan alanlarda meslek kursları açarak iş arayan gençlerimiz gelişmelerine destek olacağız. Organize sanayi bölgelerimizde mesleki eğitim merkezleri kurarak, bölgelerdeki istihdam açığına yönelik işe giriş garantili meslek kursları oluşturacağız’’ dedi.

‘YENİ İŞİM, İLK OFİSİM’ PROJESİ

İzmir'imizi bir girişimcilik merkezi haline getirmek için İzmir Girişim Sermaye Fonu'nu kuracağız diye konuşan Dağ,’’ Genç girişimcilerimiz fikirlerini gerçeğe dönüştürebilsin diye 150 bin TL geri ödemesiz finansal destek sağlayacağız. Girişimcilerimize ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacağımız “Yeni İşim, İlk Ofisim” projemizi hayata geçireceğiz. İzmir'imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme merkezleriyle, küçük esnaflarımızın ve startuplarımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. Kent genelinde oluşturacağımız teknopark ve kuluçka merkezlerinde girişimcilerimize maddi ve manevi destek sağlayacağız.  Oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım geliştirme merkezleriyle gençlerimizi teknolojinin öncüleri yapmayı hedefliyoruz. Gençler üretimin merkezinde olacak, katma değer üretecek. İzmir Büyüyecek’’ dedi.

İZMİR BİLİM MERKEZİ

İzmir Bilim Merkezi projesi olduğunu söyleyen Dağ,’’ Farklı yaş grubu ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, teknoloji ve bilimi anlaşılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Özellikle lise ve ortaokullarda okuyan gençlere bilimi ve teknoloji sevdirecek akademi ve atölyeler hayata geçirilecek.  Bilim merkezi sadece içeriğiyle değil, mimarisiyle, yeşil alanları ve kullanım amaçlarının çeşitliliğiyle de cazibe merkezi olma özelliğini taşıyacaktır’’ dedi.

KÜTÜPHANE  PROJESİ VE BİR KÜTÜPHANENİN İSMİ ALEV ALATLI

Kütüphane projesi olduğunu belirten ve kütüphanenin  bir tanesinin ismini şimdiden söyleyen Dağ,’’ Şehrimize üç farklı noktasında 7 gün 24 saat boyunca hizmet edecek, içerisinde dijital ve matbu yüzbinlerce kaynağa erişim sağlayabileceğimiz şehir kütüphanelerimizi hayata geçireceğiz. Bu kütüphanelerde çayı, keki ve çorbayı ücretsiz olacak şekilde gençlerimiz ve hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bu kütüphaneler, öğrencilerimizin uğrak noktaları haline gelecek.  Bu kütüphanelerimizden birinin adına, geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz hemşehrimiz bilge kadın Alev Alatlı’nın ismini vereceğiz’’ dedi.

ÖDEV VE ETÜT MERKEZİ

Ödev ve etüt merkezlerini  projelerinin arasına koyan Dağ,’’ Öğrencilerimizin temel derslerine yardımcı olmak ve sınav başarılarını artırmak adına Ödev ve Etüt Merkezleri kuracağız. Buralarda gençlerimiz, evlatlarımız derslerini çalışacak, zorlandıkları konuları öğretmenlerine danışacak. Ayrıca öğrencilerimize online eğitim paketleri vereceğiz’’ dedi.

ESHOT ÖĞRENCİ HATLARI

Kampüsler için projelerini açıklayan Dağ,’’ Şehrimizde bulunan 9 üniversitemizin ana kampüslerine yurtlardan ekspres ulaşım sağlayan ESHOT öğrenci hatları koyacağız. Böylece yurtlarda kalan kardeşlerimiz zaman kaybetmeden, konforlu bir şekilde okullarına varabilecekler. Eğitim kampüslerimizde başlatacağımız İzmir Büfe uygulamasıyla vize ve final dönemlerinde gece ders çalışan öğrencilere yönelik çay, kahve, çorba, gevrek ve boyoz ikramı  sunacağız. Üniversitelerimize yakın bölgeler başta olmak üzere ihtiyaç olan bölgelerimizde Öğrenci Yurtları inşa ederek, genç kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarını önemli oranda karşılayacağız’’ dedi.

"ÖNLERİNİ AÇACAĞIZ"

Çalışan gençlere de proje açıklayan Dağ, “Çalışma hayatına atılıp sosyalleşmeye fırsat bulamayan gençlerimiz için Çalışan Gençlik Merkezleri oluşturacağız. Sanayi bölgelerinde çalışan gençlerimizi kişisel gelişim programlarımızla destekleyecek; yabancı dil eğitimleri ve sanat okulları gibi imkanlar yaratacağız. İcra ettikleri meslekte ilerlemek isteyen genç çalışanlarımıza sertifikalı mesleki gelişim programları hazırlayacağız. Sanayi bölgelerimizin her birine spor, kültür ve sanat alanları kazandıracağız. Yoğun çalışma hayatlarından ötürü seyahat etmeye fırsat bulamayan genç kardeşlerimiz için mesleki geziler düzenleyecek, keyifli vakit geçirmelerini sağlayacağız. Sanayi bölgeleriyle imzalayacağımız protokollerle mesleki okullardan mezun olan gençlerimize staj programları hazırlayacak, sürecin sonunda daha kolay meslek sahibi olmalarının önünü açacağız” diye konuştu.

"GENÇLİK MERKEZİ KURULACAK’’

Dağ ayrıca gençlik merkezi açılacağını da duyurarak “Şehrimizin birçok yerinde İzmir Gençlik Merkezlerimizi hayata geçireceğiz. Bu sayede kişisel gelişim programları sunacağız. Yine buralarda da kardeşlerimize sunacağımız kültür, sanat programlarıyla kişisel gelişimlerine katkı sunacağız. Kariyer Planlama Ofislerimizde, tercihlerinde, kararsızlık yaşayan gençlerimize tamamen kendi ilgi alanları ve hedefleri doğrultusunda en uygun yönlendirmeleri sağlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yol gösterici olacağız. Sosyal ve Sportif etkinlikler düzenleyerek eğlenceli vakitler geçirmelerini sağlayacağız. İzmirli gençlerin çeşitli kurumlarca yurtiçinde ve yurtdışında başlatılan projelere katılabilmeleri için imkân ve kaynak oluşturacağız. Gerek Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında gerekse de protokolle anlaşma sağlanmış kurum ve firmalarda gençlerimize staj imkanı sunacağız” dedi.

"BU ŞEHRİ GENÇLERLE BİRLİKTE İLERİ TAŞIYACAĞIZ"

Sanat Akademisi ve bugüne kadar ilk kez hayata geçirilecek olan Sosyal İnovasyon Ajansı bilgisi de veren Dağ, “13 Şubat’taki proje tanıtım toplantımızda şehrimizi yaşayan bir sanat galerisi haline getireceğimizi açıklayarak bazı projelerimizden bahsetmiştik. Her ilçede sanat merkezi kuracağımızı ifade etmiştik.  İşte burada, gençlerimizin ilçe sanat merkezlerimizden aldıkları kurs sonrasında sanatsal gelişimlerini arttırmak amacıyla şehrimizin 3 farklı noktasında sanat akademileri kuracağımızın müjdesini de vermek istiyorum. Bu merkezlerde amatör sanatçılarımıza özel; görsel sanatlar, sahne sanatları, ses sanatları, fotoğrafçılık eğitimleri, senaristlik ve yönetmenlik olmak üzere birçok branşta akademiler yer alacak. Gençlerimizle birlikte toplumsal sorun ve ihtiyaçlara kültürel yapı ile uyumlu, sürdürülebilir ve uygulanabilir çözümler sunmak için sosyal inovasyon ajansını kuracağız.  Yerel kalkınma takibini, şehir kültür ve estetiğine yönelik planlamaları, modellemeyi, etki ve ölçümlemeyi,  ihtiyaç analizleri ve çözüm önerilerini bilişim ve inovasyonun merkezi haline getireceğimiz İzmir’de gençlerimizle birlikte sağlayacağız. Başkan adayı olarak bir kez daha söylüyorum ki bu şehri gençlerle birlikte ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

YENİ NESİL VAAT: ‘KAHVEMİZ’

Son dönemde belediyelerin ağırlık verdiği ‘kahve’ konusunda da vaat açıklayan Dağ, ‘KahvemİZ’ markasını duyurarak “Günümüzde her sokak başında görür olduğumuz 3. nesil kahvecilere alternatif olarak, çok daha uygun fiyatlı KahvemİZ leri şehrimizin dört bir yanında faaliyete geçireceğiz. Dünyanın farklı coğrafyalarına ait kahve aromalarını KahvemİZ gençlerimize sunacağız. Bu cafelerin her birindeki çalışma ortamlarında gençlerimiz sınavlarına hazırlanabilecekler. Buralardaki toplantı odalarında sunumlarını hazırlayabilecekler, grup çalışması gerçekleştirebilecekler, ofis sorunu yaşayan küçük girişimcilerimiz günlük ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekler. Buradaki –İZ’i vurgulamak istiyorum. Hem İz’ler bıraktık. İzmir’imizin de İz’i var. Kahvemizin de İz’i olacak” diye konuştu.

İZMİRİMKART’LA GENÇLERE MADDİ DESTEK

İzmirimkart ve getirileri noktasında art arda maddi vaatler açıklayan Dağ, “4. ve son başlığımız… Gençelr için sosyal imkanlar Genç İzmirimkart. Ana lansmanımızda, sadece ulaşım kartı olarak kullanılan İZMİRİM KART’ı İzmirlilere hayatın her alanında kullanabileceği yeni nesil ödeme yöntemi haline getireceğimizden ve bu kart ile hemşehrilerimizin birtakım avantajlardan faydalanacağından bahsetmiştik.  ‘90 dakika’ uygulamasını geri getireceğiz vaadini vermriş, Genç İzmirim Kart sahipleri için bu süreyi 120 dakikaya çıkartacağımızın müjdesini vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu dönemde kaldırılan uygulamayı Mart ayı içerisinde geri getireceğini söyleyerek bizim bu vaadimize bir tik atmamızı sağladı. Genç İzmirim Kart sahibi olan kardeşlerimize elbette ekstradan bazı güzelliklerimiz olacak. Genç İzmirim Kart sahibi kardeşlerimiz aylık 200 lira ödeyerek sınırsız bir şekilde toplu ulaşımdan faydalanabilecek.  Gençlerimiz şehir genelinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerinde özel indirimlerden yine Genç İzmirim Kart sayesinde faydalanacaklar. Öğrenci İzmirim Kart sahipleri; Lise son sınıf öğrencilerine özel 5 bin lira teşvik ödülünden faydalanacak. Yılda 4 kez tiyatro ve sinema biletini ücretsiz temin edecek. İzmir dışında okumaya giden üniversite öğrencilerimize yılda 1 kez İzmir gidiş dönüş otobüs biletini İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlayacak. Öğrenci evlerindeki 25 metreküpe kadar doğalgaz ücretsiz olacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye desteği sağlayacağız. Belediyemize ait sosyal tesisler Öğrenci Genç Kart sahiplerine yüzde 20 indirimli olacak’’ dedi.

"50 BİN LİRA BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLECEK"

Üniversite sınavında başarı yapan öğrencileri destekleyeceğini söyleyen Dağ,’’13 Şubat’ta bir müjdemiz olmuştu. Bu vaadi tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. Şehrimizde üniversite kazanan her gencimize 10 bin lira destek vereceğiz. Buna ek olarak, şimdi yeni bir müjdeyi duyurmak istiyorum; üniversite sınavında ilk 1000’e giren öğrencilerimize 50 bin lira başarı ödülü vereceğiz.   Bunun yanında özel yetenekli öğrencilerimize eğitimleri için gerekli destekleri sağlayacağız. Bilim Spor ve Sanat alanlarında Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda İzmir’i başarıyla  temsil eden tüm gençlerimizin masraflarına destek olacağız.” dedi.

"İZMİR, GENÇLİK YÜZYILINA ÖNCÜLÜK EDECEK"

Sözlerinin sonunda ‘sistem’ vurgusu yapan Dağ, “Bizim amacımız popülist söylemler, geçici çözümler değildir.  Gayemiz, gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Beklentimiz, yapacağınız çalışmalar, üreteceğiniz proje ve fikirler ile kendinize, İzmir'imizin, ülkemizin bugününe, geleceğine katkı sağlamanızdır. Kuracağımız ekosistemle İzmir’de Hamza Dağ’ın desteğini sadece 5 yılda hissetmeyeceksiniz. Bu sistem on yıllar boyunca çeşitli destekler verecektir. 31 Mart'tan sonrası için kollarımızı sıvadık. Sizlerin desteği ile İzmir'imizi, her alanda güçlü, dinamik ve çağı yakalayan bir noktaya taşıyacağız. 1 Nisan’dan itibaren gençlerin meselelerini önce gençler konuşacak. İstikbale gençlerin enerjisi ve fikirleriyle gideceğiz. Biz inanıyoruz. İzmir, gençlik yüzyılına öncülük edecek” dedi.

"SOSYAL PROJELERİMİZ DE HEMEN BAŞLAYACAK"

Projelerinizi ne kadar sürecte gerçekleştireceksiniz sorusunu yanıtlayan Dağ,’’ Sosyal alanlardaki projelerimizi göreve gelir gelmez yapılacak. Burada yapacağımız restorasyon,  teknik yapılacak işler bir seneyi bulabilir. Sosyal projelerimiz de hemen başlayacak’’ dedi.

"PROJELERE İZMİR BÜYÜKŞEHİR’İN BÜTÇESİ YETER"

Açıkladığınız projelere bütçeyi nasıl bulacaksınız sorusunu soran gence cevap veren Dağ,’’ Projelere İzmir Büyükşehir’in bütçesi yeter. Bir kısmın için de ek kaynaklar oluşturacağız. Bir kısmını da Ankara’daki girişimlerle yapmamız lazım. Milletvekilliğim döneminden bu işlere bilgiliyim artık. Alırım dosyamı bakanlıkla çözerim çözemezsem de bulurum yolumu’’ diye konuştu.

"VAATLERİMİZ  ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİN ANAYASAMIZ"

Vaatlerimiz anayasamız olacak diyen Dağ,’’ İzmir ve Konya’yı çantada keklik görüyor olabilirler. Vaat ettiğimiz projeler bizim için anayasamız olacak. Verdiğimiz vaatler önümüzdeki 5 yıl için anayasamız olacak. 5 yılda adım adım hayata geçireceğiz’’ diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.