HUGO BOSS TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE KARARLI

HUGO BOSS TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE KARARLI

ÇALIŞANLARIMIZ EN BÜYÜK ODAĞIMIZ

A+A-

HUGO BOSS TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE KARARLI

İzmir Medya Platformu üyesi gazeteci ve yazarlar ile bir araya gelen dünyaca ünlü moda markası HUGO BOSS’un Türkiye’deki üretim tesisi, HUGO BOSS Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya, Türkiye operasyonlarının geleceğine dair bilgiler verdi. Türkiye’nin hazır giyim üretiminde çok önemli avantajlara sahip olduğunu kaydeden Kaya, “HUGO BOSS Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı. 1999 yılından bu yana İzmir’de. Gelecek 5 yılda Türkiye’deki üretim kapasitemizi ve yarattığımız istihdamı hızla arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İzmir Ege Serbest Bölgedeki üretim tesislerinde İzmir Medya Platformu üyesi gazeteci-yazarlara açıklamalarda bulunan HUGO BOSS Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya “Ciddi bir büyüme yolculuğuna başladık. Spor ürünlerinde büyüyoruz. Penye alanında gelecek yıl yeni yatırımla 2 milyon, sonraki yıllarda 4-4,5 milyon adet üretim yapacağız. Klasik giyim üretimimiz de buna paralel artarak devam edecek. Yeni yatırımlarımızla büyüme planımız doğrultusunda çalışan sayımız artmaya devam ediyor. Şu an yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir ekibiz. 2022 yılı sonuna kadar 1000’e yakın yeni arkadaşımızı aramıza katmaya hazırlanıyoruz. Yeni yatırımlarımızla 5 yıl içinde çalışan sayımızı 5 binin üzerine taşıyacağız” dedi.

ÇALIŞANLARIMIZ EN BÜYÜK ODAĞIMIZ

Dijitalleşme çalışmalarından bahseden Kaya, şöyle devam etti:“Son 5 yılda sırasıyla dijitalleşme, otomasyon ve yapay zekâ uygulamaları konusunda özellikle insanın teknolojiyle entegrasyonuna odaklanan süreçler geliştirdik. Çalışanlarımız teknolojik dönüşüm sürecinin en başından beri odağında yer aldılar. Çalışanlarımızın gelişimine ve çalışan mutluluğuna da en az dijitalleşme faaliyetleri kadar büyük önem veriyoruz. Üretim tesisimizde esnekliği ve karar alma mekanizmalarında katılımcılığı artırmak için “Mutlu Fabrika” stratejisi uyguluyoruz. Çalışanlarımız için sene içerisinde yaptığımız yılbaşı, piknik gibi etkinliklerin yanı sıra, kıyafet dağıtımları ve çalışanlarımızın çocuklarının gelişimi için atölyeler düzenliyoruz. Üretim tesisimizde her hafta bir gün DJ ağırlıyor ve yine her hafta çalışanlarımıza özel film gösterimi için karşımızda bulunan Optimum AVM’de bir sinema salonunu kapatıyoruz. Kampüsümüzde tüm çalışanlarımızın faydalanabildiği açık ve kapalı spor salonları, kadın ve erkek kuaförü bulunuyor.”

Sosyal sorumluluk çalışmalarından da bahseden Kaya; “10 yılı aşkın bir süredir, her yıl 100’ün üzerinde öğrenciye destek veren HUGO BOSS Eğitim Derneği ve uzun yıllardır İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Açık Kapı meslek edindirme kurslarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışanlarımızın en büyük odağımız olmayı sürdürürken İzmir bölgesine de değer yaratmayı sürdürüyoruz. Deprem ve orman yangını felaketlerinde binlerce HUGO BOSS ürünü dağıttık ve yine binlerce fidan bağışı yaptık. Çalışanlarımızın %60’ı kadın. Yönetim seviyesinde de aynı orana sahibiz ve bununla gurur duyuyoruz. Öte yandan, şiddet mağduru çalışanlarımıza, psikolojik, hukuki ve maddi destek sağlayan Yardım Fonu ve Mor Şemsiye adını verdiğimiz uygulamalarımızı şirket olarak desteklemeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

YEREL TEDARİKÇİLERİMİZLE BÜYÜYECEĞİZ

HUGO BOSS global tedarik zinciri içinde, en yüksek üretimin gerçekleştirildiği yerin Türkiye’deki üretim tesisi olduğunu dile getiren Arif Kaya, “Büyüme planımızı gerçekleştirmek için tedarikçilerimizin desteğine ve uzun vadeli stratejik iş ortaklıklara ihtiyaç duyuyoruz. Son bir yılda HUGO BOSS Tekstil Sanayi, özellikle Avrupa pazarına yönelik tüm hazır giyim ürün gruplarında, grubun ana üretim platformu haline geldi. Türkiye’de salgın sonrası yeni yerel tedarikçilerimizle birlikte büyümeyi hedefliyoruz. Tedarik zincirinde fiyat, kalite ve zamanında teslimat en önemli önceliklerimiz olacak” diye konuştu.

TÜRKİYE AVANTAJLI KONUMA GEÇTİ

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde özellikle Asya'daki tekstil ve hazır giyim üreticilerinin sıkıntı yaşaması sonrası Türkiye’nin avantajlı bir konuma geçtiğini vurgulayan Arif Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin avantajları salgın sürecinde daha da görünür oldu. Kovid-19’un etkileri Asya'daki üreticiler tarafından daha yoğun hissedildi. Bundan dolayı Türkiye’ye kayan siparişler var. Türkiye'nin bu süreçte öne çıkmasında AB pazarına coğrafi yakınlığı ve lojistik avantajlarının önemli etkisi oldu. Bu sipariş kaymasından biz de payımızı alıyoruz.”

İzmir tesisleri, Avrupa pazarına yakınlığı nedeniyle tedarik avantajının yanı sıra, esneklik, ürün portföyü ve verimlilik açısından da sektörüne liderlik ediyor. HUGO BOSS Tekstil Sanayi, dünyada yaşanan rahat kıyafetlere geçiş trendinden yararlanmayı sürdürüyor ve spor giyim ürün portföyünü genişletiyor.

İZMİR İSTİNYE PARK’TA YENİ MAĞAZA

İzmir’de üretim dışında aynı zamanda uzun yıllardır Outlet mağazalarının bulunduğunu da hatırlatan Kaya, “İzmir’de 2022 Nisan ayında Üçkuyular’da bulunan İstinye Park’ta yeni bir mağazamız daha faaliyete geçecek” diye konuştu.

Hugo Boss’un yatırım ve istihdamda Türkiye’ye güven duymasının önemli olduğunu dile getiren İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan’da medya olarak ülkemize yatırım yapan, istihdam sağlayan bu tür yatırımlara her zaman destek vereceklerini açıkladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.