İMAMOĞLU ŞARKICI GÜLŞEN'E 750 BİN TUNÇ SOYER 7 MİLYON LİRA ÖDEMİŞ

İMAMOĞLU ŞARKICI GÜLŞEN'E 750 BİN TUNÇ SOYER 7 MİLYON LİRA ÖDEMİŞ

Ekrem İmamoğlu şarkıcı Gülşen'e 750 bin Tunç Soyer 7 milyon 200 bin lira ödemiş

A+A-

İki CHP'li belediyenin şarkıcı Gülşen'e yaptığı ödemede 10 kat fiyat farkı olduğu ortaya çıktı. İBB, Yenikapı’da sahneye çıkan Gülşen’e 750 bin lira ödeme yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise Gündoğdu Meydanı'nda konser veren ve aynı süre sahnede kalan Gülşen'e 7 milyon 250 bin lira ödeme yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında tarihi meydanlarda kutlama organizasyonları gerçekleştirdi. Kutlamanın yapıldığı meydanlardan biri de Yenikapı oldu. İBB, İstanbul’un en büyük meydanlarından olan Yenikapı’da Gülşen’i sahneye çıkardı. 28 Ağustos 2023 tarihinde ‘Hizmet alımı’ kapsamında yapılan ihalede yaklaşık maliyet 1 milyon 125 bin lira olarak belirlendi. Loli Müzik Yapım’la yapılan pazarlık sonucu fiyat 750 bin liraya düşürüldü. Yenikapı’da yüzbinleri coşturan Gülşen’e sözleşmenin yapıldığı tarihte para peşin ödendi. Konseri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da izlemişti.

PAZARLIKSIZ 7 MİLYON 250 BİN LİRA ÖDEDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi 31 Aralık 2022 tarihinde Gündoğdu Meydanında Gülşen’i sahneye çıkardı. Belediye bu konser öncesi 22 Aralık 2022 tarihinde aynen İBB gibi ‘Hizmet alımı’ kapsamında bir ihale yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 7 milyon 247 bin lira olarak belirlendi. Ankara’dan Ağustos Böceği Menkul Turizm İnşaat isimli firmayı davet eden belediye, pazarlık yapmadan bu şirketle yaklaşık maliyetten sözleşme yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Aralık’ta sahneye çıkan Gülşen’e zeytin ağacı hediye etmişti.

SERTAB ERENER KONSERİNE DE 6 MİLYON ÖDENDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserler için ödediği yüksek kaşeler Gülşen’le sınırlı değil. 26 Mayıs'ta yine Gündoğdu Meydanında sahneye çıkan Sartab Erener konseri için 6 milyon lira ödenmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konseri televizyonlarda canlı yayınlatmak için de 400 bin lira ödedi.

2022 yılında ‘Çim Konserleri’ adı altında düzenlenen ‘Rock and Rap’ konserlerinde 2 milyon lira ödeyen Tunç Soyer, aynı etkinliklere 2023 yılında ise 34 milyon 750 bin lira ödedi. Bu etkinliğin ihalesi 15 Ağustos 2023 tarihinde yapıldı. 10 gün süren etkinliklerde sahne alan sanatçılar ise Volkan Konak, Serdar Ortaç, Teoman, Funda Arar, Haluk Levent, Athena, Simge Sağın, Sibel Can, Tan Taşçı oldu. Organizasyon için günlük harcanan para 3 milyon 400 bin lira oldu.

Haber: Ercan ÖZTÜRK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.