İMARDAN SORUMLU MÜDÜR AMA...ÖNCE BETON ATIP KONTEYNER KOYMUŞ

İMARDAN SORUMLU MÜDÜR AMA...ÖNCE BETON ATIP KONTEYNER KOYMUŞ

Güzelbahçe Belediyesi eski İmar Müdürü Meleknur Kentli'nin, beton döküp konteyner koyduğu tarlayı imar barışından faydalanmak için yalan beyanda bulunduğu iddia edildi.

A+A-

İzmir Güzelbahçe Belediye eski Başkan Yardımcısı Meleknur Kentli'nin, ilçedeki imardan sorumlu olduğu dönemde satın aldığı tarlaya beton dökerek üzerine konteyner koyduğu belirlendi. Meleknur Kentli'nin 'İmar Barışı' yasasından faydalanmak için bu yapıyı sanki 2017 yılından önce yapılmış gibi gösterip, imar barışından yararlandığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ
Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş'un şikayeti üzerine Kentli hakkında, Güzelbahçe Kaymakamlığı tarafından soruşturma izni verildi. Kentli'nin İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olduğu dönemde söz konusu yapıyı inşa edip yasa gereği mümkün olmadığı halde bu yapıyı imar barışından yararlandırması, "Kurda kuzu emanet edilmiş" yorumlarının yapılmasına neden oldu. Nivent Kurtuluş, geçtiğimiz Ağustos ayında Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayette 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılar için çıkarılan İmar Affını başkan yardımcısının bilmemesinin mümkün olmadığını belirtti. Kurtuluş, Kentli'nin Güzelbahçe Çamlı Mahallesi 2629 ada 4 parselden satın aldığı tarlaya 26 Mart 2019 tarihli uydu görüntüsünden de anlaşılacağı üzere beton attığını ve konteyner koyarak bunu imar affına soktuğunu öne sürdü. Kurtuluş, bu nedenle Meleknur Kentli'nin görevini kötüye kullandığını iddia etti.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
Cumhuriyet Başsavcılığı ise, şikayet edilenin kamu görevlisi olması, iddia edilen suçun görevi sırasında ve görev sebebiyle işlenmiş olması nedeniyle 4483 sayılı Kanun kapsamında yasanın 4 ve devamı maddelerince ön inceleme yapılması ve soruşturma izni konusunda karar verilmesi için konuyu Güzelbahçe Kaymakamlığı'na gönderdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün yaptığı ön inceleme raporuna göre, Kentli'nin söz konusu 32 metrekarelik tek katlı yapı için yapı kayıt belgesi aldığı, uydu görüntüleri üzerinden yapılan incelemede yapının 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığı ve iptale konu olduğu değerlendirildi. Bunun üzerine Kaymakamlık, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin yargılanması hakkındaki Kanun'un 3, 6 ve 9. maddeleri gereğince Kentli hakkında soruşturma izni verdi.

■ METİN BURMALI 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.