İMARLI, RUHSATLI EVLERİNE GİREMİYORLAR.. ÇİĞLİ'DE 'HARMANDALI' İSYANI

İMARLI, RUHSATLI EVLERİNE GİREMİYORLAR.. ÇİĞLİ'DE 'HARMANDALI' İSYANI

ÇATLAKLAR VE KAYMALAR ...EVLERDE BÜYÜK HASARLAR VAR

A+A-

Çiğli'nin Harmandalı Mahallesi'nde oturan vatandalar evlerine giremiyorlar. Mahallede yaşayan yüzlerce aile tüm başvurularına karşın İzmir Büyükşehir ve Çiğli Belediyesi'nden yardım alamadıklarını belirtiyorlar. Mahalle halkı bugün yazılı bir basın açıklaması yaparak seslerini duyurmak istedi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

' Bizler İzmir İli Çiğli ilçesi Harmandalı Mahallesi sakinleri olarak büyük mağduriyetler yaşamaktayız. Kamuoyunda “Harmandalı Çöplüğü“ olarak bilinen katı atık ve çöp döküm sahasının yanlış yer seçimi, gereğinden fazla çöp ve atık depolanması ve gerekli önlemlerin alınmaması dolayısıyla İmarlı, Planlı ve Ruhsatlı evlerimize giremez olduk

İmar mevzuatına uygun olarak, planlı alanda ve imar parselleri üzerine, ilgili kurumlardan yasal izinlerini alarak yapmış olduğumuz evlerimiz “Harmandalı Çöplüğünden” sızan sızıntılar ve aşırı depolamadan kaynaklı basınçlar dolayısıyla evlerimiz büyük hasarlar aldı. Yollarımız yarıldı ve kaydı. Evlerimizin bir kısmı yıkıldı bir kısmı ise zemin kayması ve çatlaklar dolayısıyla ağır hasarlar alarak kullanılamaz hale geldi.

Anayasa'mızın 56. maddesi: tüm yurttaşlarımızın sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu, çevreyi geliştirmenin, çevre sağlığını korumanın ve çevre kirliliğini önlemenin devletin asli ödevi olduğunu açık bir şekilde ifade etmesine rağmen kent çöplerinin mahallemizin dibinde düzensiz stoklanması, plansız çöp sahası seçimi, çöplerin bertaraf edilmesindeki özensizlik, çöp sahasında gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınmaması dolaysıyla mahallemizde bulunan yapılara, çevreye ve insan sağlığına telafisi güç ve imkansız zararlar vermektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde şehrin konut ve çöp sahası ihtiyacını karşılaması gerekirken bu hususa riayet etmeyerek mahallemiz yerleşim yerleri dibine çöp dökmek suretiyle mahallemizi ve insanlarımızı mal ve can güvenliği açısından tehlikeye atmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi nezdinde yapmış olduğumuz tüm başvuru ve girişimlerimize rağmen sorunlarımıza çözüm bulamadık ve mağduriyetlerimiz giderilmedi. Yaptığımız müracaatlar neticesiz kaldı. Oluşan mağduriyetlerimizin giderilmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç SOYER den yardım bekliyoruz. Sesimizi duymasını ve mağduriyetlerimizin giderilmesini acilen talep ediyoruz.

Bizim talebimiz yıkılan evlerimizin ve kayan arsalarımızın rayiç değerlerinde kamulaştırılarak zararlarımızın karşılanmasını veya ev ve arsalarımıza karşılık olarak emsali niteliğinde yeni ev ve arsalar verilerek oluşan bu mağduriyetlerimizin giderilmesidir.

Basına, Kamuoyuna ve Yüce Türk Milletine arz ederiz.

Harmandalı Çöplük Mağdurları Platformu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.