INSTİTUT FRANÇAİS'DE İZMİR'İN STRATEJİK VİZYONU KONUŞULACAK

INSTİTUT FRANÇAİS'DE İZMİR'İN STRATEJİK VİZYONU KONUŞULACAK

Institut français İzmir’de İzmir’in stratejik vizyonunu konuşulacak

A+A-

Akdeniz, İzmir'in Avrupa Kültür Başkenti adaylığı için harekete geçti. Institut français İzmir’de 24 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da düzenlenecek yuvarlak masa etkinliğinde, kültür ve bölgeler arası ilişki sorgulanacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “döngüsel kültür” etrafında bir Akdeniz ittifakı önerme niyetiyle ev sahipliği yaptığı Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı'nın (AViTeM) uluslararası seminer ve ziyaretleri kapsamında, Institut français İzmir’de bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda İzmir’in kültür başkenti adaylığı üzerine konuşulacak. Entegrasyon ve özgürleşme unsuru kültür, sürdürülebilir kalkınmanın itici gücü kültür ve bölgesel uyumun kaynakları olarak metropol kültürleri olmak üzere üç tema etrafında fikir alışverişinde bulunulacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, Sosyolog Ferhat Kentel, MUCEM (Avrupa ve Akdeniz Uygarlıkları Müzesi) eski başkanı aynı zamanda Marsilya Provans Avrupa Kültür Başkenti projesi yürütücüsü Jean-François Chougnet; Mimar, Şehir plancısı, Alger şehri stratejik plan sorumlusu Amine Benaissa, Institut français İstanbul Müdürü Christian Schnell ve AVITEM Genel Müdürü, Hırvatistan eski Büyükelçisi Philippe Meunier gibi Akdeniz'in farklı bölgelerinden konuşmacıların ağırlanacağı etkinliğin moderatörlüğünü ise Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı (AVİTEM) Strateji Müdürü Şehir Plancısı-Ekonomist Marie Baduel yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.