İŞÇİLER İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ BASTI

İŞÇİLER İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ BASTI

Hakları ödenmeyen işçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bastı

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzelman ve İzenerji işçileri hak edişlerini alamadıkları için İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Geriye dönük alacakların ödeme takvimi ile ilgili bir gelişme sağlanaması üzerine sendikalar bugün ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada 28 Temmuz Cuma günü yarım günü iş bırakacaklarını açıkladı. İşçiler mesai saatleri ile birlikte Kemeraltı'ndaki Egemenlik Binası önünde bir araya gelecek. Yine bir gelişme yaşanmazsa gelecek Salı günü işçiler tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Sendika yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzelman İzenerji emekçileri adına Disk/Genel-İş Sendikası 1,2,3 ve 9 Nolu şubeler olarak 2023-2024 yılları arasını kapsayan 18.000 emekçinin hakları için Nisan ayının sonunda bağıtlanan Toplu İş Sözleşmemizin ilgili Maddesi olan 4 aylık geriye dönük alacakların ödenmesi tarihi olan Temmuz ayının sonu olmasına rağmen 3 ay boyunca 1 kuruş dahi ödenmeden dün İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından her işçiye beşer bin TL gibi tarafımızca  kabul edilemeyecek bir rakam teklif edilmiştir.

Ülkenin içinde bulunduğu bu enflasyonist ortamda her geçen gün alacaklarımızın erimesine rağmen sabırla bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesinde yazan geriye dönük alacakların 90 gün içerisinde öder. İbaresi ile hakkımız olanı istiyoruz.

Hakkımız olan geriye dönük ödemelerimizin en kısa zamanda ödenmesini talep ediyoruz. Biz emekçiler , günü birlik yaşayanlar  bu ülkenin içinde bulunduğu şartlarda ay sonunu zor getirenler olarak alacaklarımızı talep ediyoruz.

Ekonomik krizi yaratanlar bu ülkeyi yönetenlerdir. Ekonomik krizin altında İZMİR Büyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu şartları da iyi biliyoruz. Ama içinde bulunduğumuz ortamda bizde haklarımızı zamanında ödenmesini  istiyoruz.

Bu sebeplerden dir ki bugün  4 şube yönetim kurulları ve temsilcilerimiz ile birlikte  burada basın açıklaması yaparak uyarıyoruz…!

Taleplerimiz dikkate alınmadığı taktirde 28 Temmuz Cuma günü yarım gün iş bırakarak sabah 08:00’da Egemenlik binası önünde iş başı yapıyoruz.

Cuma günü Egemenlik binasında tüm üyelerimiz ile birlikte taleplerimizi tekrardan ileteceğiz. Olumlu cevap gelmemesi durumunda 1 Ağustos Salı günü tam gün iş bırakarak sabah saat 08:00’da Fuar 1 Nolu hol önünde tüm İzenerji , İzelman emekçileri olarak iş başı yapıyoruz.

Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz.

Ayrıca bu enflasyonist yani bu ülkeyi yönetenleri, yani tek başına aldığı kararlar ile karanlık bir tablonun altında işçileri ,emekçileri ve halk adına  Disk olarak yukarıda İZMİR Büyükşehir Belediyesinden emekçilerin geriye dönük alacaklarımızdan  bağımsız olarak tüm Türkiye de iş bırakarak susma haykır…! Zamlara adaletsiz vergilere ve asgari yaşam koşullarına karşı İzmir Disk olarak saat 15:00’da Alsancak Migros katlı otopark önünde toplanarak Kıbrıs Şehitleri önüne kortej eşliğinde yürüyüş yaparak kitlesel basın açıklaması yapacağız. Tüm üyelerimiz ile  anılı gün ve saatte toplanma alanına bu asgari yaşam şartlarını bize reva görenlere karşı toplanıyoruz.

Öte yandan eylemin yapıldığı saatten az önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in binayı terk ettiği öğrenildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.